برای یادگیری طراحی سایت از کجا باید شروع کنیم؟

سمانه پرهیزکار

شاید سوال برخی از افراد که تازه وارد این کار شده اند این باشد که برای یادگیری طراحی سایت از کجا شروع کنیم؟ مراحل طراحی سایت چیست و چطور باید به آن ورود کنید! بسیاری از افراد هستند که می‌خواهند طراحی سایت را شروع کنند ولی نمی‌دانند که از کجا باید وارد شوند و مسیری که باید طی کنند را نمی‌دانند. در ادامه به طور مفصل توضیح خواهیم داد که برای طراحی سایت باید از کجا شروع کنیم؟

تخصص‌های لازم در طراحی وب سایت

برای طراحی سایت حداقل باید تیمی از افراد زیر را داشته باشید. برای یادگیری طراحی سایت باید از کجا شروع کنید؟!

  • گرافیست سایت: گرافیست سایت طراح‌های اولیه سایت که شامل اشکال گرافیکی، تصویرسازی، طراحی لوگو و غیره است را برعهده خواهد گرفت. گرافیست باید فردی خلاق باشد. 
  • برنامه نویس فرانت اند: برنامه نویس سمت کاربر یا client side طراحی رابط کاربری توسط زبان‌های برنامه‌نویسی javascript ، html،css انجام می‌شود. 
  • برنامه نویس بک-اند: این برنامه نویسی سمت سرور (server side) با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی مثل asp.net وphp ارتباط مرورگر با سرور را برقرار می‌کند. 
برای یادگیری طراحی سایت از کجا شروع کنیم ؟

نحوه طراحی سایت

برای طراحی سایت باید بدانید از کجا شروع کنید؟ از چه ابزاری برای طراحی سایت باید استفاده کنید؟ چه زبان‌های برنامه نویسی باید یاد بگیرید و چگونه می‌توانید به صورت حرفه‌ای طراحی وب یاد بگیرید؟

یادگیری زبان HTML

HTML مخفف Hyper Text Markup Language است که در زبان فارسی به آن زبان نشانه‌‌گذاری ابرمتن گفته می‌شود . HTML در اصل یک زبان نشانه‌گذاری است و جز اولین‌ها برای طراحی وب‌سایت می‌باشد که طراحان وب باید آن را یاد بگیرند. در اصل HTML یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک زبان نشان‌گذاری یا Markup language می‌باشد. 
زبان HTML برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی صفحات وب استفاده می‌شود. این زبان با تگ‌ها کار می‌کند و تگ‌ها مشخص می‌کند که صفحه وب از چه عناصری تشکیل شده است. تگ‌های HTML عناصری هستند که وظایف گوناگونی دارند و با فراخوانی هر یک از آنها، کار آنها شروع و با بستن آن تگ کار تگ تمام می‌شود. 

یادگیری زبان CSS

زبان HTML فقط ساختار و چهارچوب کلی صفحه سایت را می‌سازد که کاربرپسند نیست. برای ایجاد صفحات وب سایت فقط از زبان HTML استفاده می‌کنید که دارای تعداد محدودی از عناصر تعریف شده در زبان HTML می‌باشد. در راستای کاربرپسند بودن وب سایت خود نیازمند زبان برنامه نویسی هستید که ضعف‌های زبان HTML را پوشش دهید. زبانی که برای زیباسازی و فرم دهید به صفحات وب می‌توانید استفاده کنید CSS نام دارد.
CSS در اصل مخفف عبارت Cascading Style Sheets می باشد. این زبان مانند زبان HTML به نوعی یک زبان نشانه‌گذاری می‌باشد که می‌تواند صفحات وب را از چیدمان عناصر تا تغییر رنگ‌بندی و فونت‌ها شکل بدهید. 
در CSS در اصل می‌توانید خصوصیاتی مانند رنگ‌ها، فونت‌ها، ابعاد، سایزها، نحوه چیدمان عناصر و غیره را در صفحات وب مشخص نمایید. 

یادگیری زبان جاوا اسکریپت

بعد از تسلط بر روی زبان‌های HTML و CSS می‌توانید صفحات وب ایستا یا استاتیک را طراحی نمایید. امروزه کاربران به دنبال سایت‌های تعاملی و داینامیک هستند و دوست دارند از امکانات مختلف سایت استفاده کنند. پویا یا داینامیک کردن سایت می‌تواند حس بهتری از تجربه کاربری برای کاربران به ارمغان بیاورد. 
از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی که برای پویا کردن سایت‌ها استفاده می‌شود جاوا اسکریت است. زبان جاوا اسکریپت یا java script در اصل زبانی سطح بالا، داینامیک و مبتنی بر اشیا و تفسیری می‌باشد که می‌تواند از شیوه‌های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی کند. 
طراح وب باید بر روی زبان جاوا اسکریپت تسلط کافی داشته باشد. این زبان جز زبان‌های محبوب است و برای برنامه نویسی سمت سرور، اپلیکیشن‌های موبایل، بازی و اپلیکیشن‌های دسکتاپ می‌توانید از آن استفاده کنید. در اصل زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت، یک زبان همه فن حریف می‌باشد. کار با جاوا اسکریپت بسیار لذت بخش است، اما لذت اصلی کار با آن را زمانی درک می‌کنید که از کتابخانه‌های این زبان مثل Jquery یا React.js استفاده نمایید. 

یادگیری یک زبان برنامه نویسی سمت سرور 

یادگیری یک زبان برنامه نویسی سمت سرور 

سایت‌ها علاوه بر ظاهری زیبا به منطق صحیحی نیز نیاز دارند و باید سایت‌هایی را بسازید که قادر باشد نیازهای کاربران را به طور صحیح اجرا و پردازش کند. برنامه نویسان به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند. 
طراح سایت باید وب سایتی را طراحی کند که از هر نظر بتواند نیازهای کاربران را مورد پردازش قرار دهد. دسته اول به طراحی ظاهری سایت می‌پردازند که به آنها برنامه‌نویسان سمت کاربر یا همان Client-side گفته میشود. دسته دوم نیز به افرادی میگویند که منطق سایت‌ها را پیاده‌سازی می‌کنند و به آنها برنامه‌نویسان سمت سرور می‌گویند. برنامه نویسانی که می‌توانند در هر دو دسته فعالیت کنند برنامه نویسان Full Stack هستند. 
زمانی که بخواهیم بین کاربر ، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم زبان برنامه نویسی سمت سرور اهمیت پیدا می‌کند. 
با آموزش PHP می‌توانید اسکریپت‌ هایی بنویسید که از کاربران خود اطلاعات گرفته و بعد از پردازش اطلاعات، آن‌ها را به کاربر برگردانید. در پروژه‌های بزرگ تحت وب استفاده از یک زبان سمت سرور ضروری می باشد. به همین علت سایت های مطرحی مثل فیسبوک، ویکی پدیا و غیره در back-end خود، از PHP استفاده می‌‌کنند.

نرم افزار گرافیکی

ابزارهای مورد نیاز برای یادگیری طراحی سایت

برنامه نویسان باید از بروزترین و بهترین ابزار برنامه نویسی استفاده کنند. محیط‌های توسعه برنامه نویسی و ویرایشگرهای متن به عنوان ابزارهای اصلی برنامه نویسی از این موضوع پیروی می‌کنند. در صورت استفاده از ابزارهای درست و استفاده درست از آن مسیر طراحی برای ما جذاب‌تر و آسان‌تر خواهد شد. 
در زمان انتخاب ابزار توسعه برنامه‌نویسی دو گزینه وجود دارد: IDE‌ها و Text Editor‌ها. که بسیاری از برنامه‌نویسان تفاوت آنها را نمی‌دانند. 
هر یک از ابزارها مزایا و معایبی دارند که باید با توجه به اهدافی که برنامه نویس دارد یکی از آنها را انتخاب کنیم. 

ویرایشگرهای کدنویسی برای یادگیری طراحی سایت

در نرم افزار Notepad نیز می‌توانید کدنویسی کنید. اما در این نرم افزار قابلیت‌های جذاب مانند کامل کردن خودکار کد، رنگ گذاری کلمات کلیدی، تشخیص خطاها، فرمت‌بندی کدها نیست. ویرایشگرهای کد امکانات متنوعی دارند و می‌توانند کدنویسی را بذت بخش کنند همچنین در وقت برنامه نویس صرفه جویی کنید. 

معروف‌ترین Code Editor‌‌ها شامل‌: 

  • Php Storm
  • Microsoft Visual Studio
  • Microsoft Expression Web
  • Notepad++
  • Adobe Dreamweaver
  • Komodo Edit
  • NetBeans

نرم افزارهای گرافیکی

در بخش فرانت‌اند طراحی رابط کاربری با برنامه نویسی رابط کاربری تفاوت دارد. برای طراحی صفحات وب طراح رابط کاربری صفحات وب را طراحی خواهد کرد، ولی وظیفه برنامه نویس فرانت اند این است که آن را به فرمت وب تبدیل نماید. می‌توانید از نرم‌افزارهای گرافیکی‌، یک ایده خود را طراحی نمایید. سپس ایده طراحی شده را به کمک زبان‌‌های سمت کاربر برنامه نویسی نمایید.
مزیت استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی این است که در طراحی سایت شما به یک طرح کلی می‌رسید و به زمان نیاز ندارید که همه چیز را از ابتدا در ذهن خود بسازید و فقط باید فایل‌های طراحی شده را مرور کنید. Sketch یکی از معروف‌ترین نرم‌افزارهای گرافیکی در دنیا برای طراحی رابط کاربری می‌باشد. 

 


برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button