HTML چیست؟ توضیح کاربرد ، مزایا و معایب
HTML مخفف Hyper Text Markup Language یک زبان نشانهگذاری است. یعنی برنامه است که به معنای مجموعهای از برچسبها که به عناصر یک متن اختصاص داده میشوند تا رابطه آنها را با بقیه متن نشان داده و یا نحوه نمایش آنها را تعیین کنند.
در اصل میتوان گفت Html زبان استاندارد طراحی صفحات وب است و کليه کدهای صفحه چه کدهای سمت سرور و چه کدها سمت کاربر در نهايت به کدهای HTML تبديل شده و توسط مرورگر نمايش داده میشوند.
اگر بخواهیم از زاویهای دیگر این موضوع را توضیح دهیم میتوان گفت، مرورگرها هیچکدام از کدها و کنترلهای سمت سرور همچون کدهای asp و php را نمیشناسند و کد قابلفهم برای آنها اچتیامال میباشد. برای همین کامپایلرهای زبانهای برنامه نویسی سمت سرور در نهایت کدهای خود را برای اینکه برای کاربران به نمایش درآید به کد اچتیامال تبدیل میکنند و برای مرورگر میفرستند.
تاریخچه HTML
شاید ندانید که اولین نسخه HTML در ابتدا توسط یک فیزیکدان به نام تیم برنرز-لی نوشته شده است. این نسخه در سال 1993 نوشته شده است.در آن زمان آقای Tim Berners-Lee کار خود را روی 18 Tag یا همان برچسب ساده شروع کرد و اولین نسخه HTML را طراحی کرد. از آن زمان به بعد، نسخههای مختلف HTML توسعه یافتند. HTML روزبهروز پیشرفت کرد و در هر نسخه امکانات بیشتری را در قالب تگهای کاربردیتر در اختیار طراحان قرار داد. تا اینکه پرکاربردترین نسخه در سراسر دهه 2000 نسخه HTML 4.01 بود که در دسامبر 1999 به یک استاندارد رسمی تبدیل شد.
چگونه کار می کند؟
HTML عناصر مختلفی را که در صفحه وب نمایش داده میشود، مانند متن، پاراگراف، تصویر و هرچه را که در چارچوب اصلی صفحه وب میبینید، به کمک تگهایی که به تگهای اچتیامال معروف است، میسازد. به زبان ساده میتوان گفت که ساخت بدنه اصلی صفحات وب با HTML است. اما باید بدانید که زیباسازی این بدنه با کمک کدهای CSS انجام میشود.
به طور معمول کسی که کدهای CSS را مینویسد همان شخصی است که کدنویسی اچتیامال را انجام میدهد. درا نتها فایلهای HTML با پسوند htm. یا html. ذخیره میشوند. حال این فایلها توسط بیشتر مرورگرها پشتیبانی شده و به صورتی که برای کاربر قابل نمایش و فهم باشد، نمایش داده میشود.
تگ HTML چیست؟
زبان نشانهگذاری اچتیامال به کمک Tags(تگ ها یا برچسب ها)عناصر مختلف یک صفحه وب را کنار یکدیگر میچیند. احتمال الان این سوال برایتان پیش میآید که تگ چیست؟ تگها عناصری هستند که وظایف گوناگونی را به عهده دارند. میتوان گفت هر تگ یک دستورالعمل در خود دارد که با فراخوانی و یا استفاده از آن مرورگر متوجه میشود که چه کاری باید انجام دهد وچه عنصری را به کاربر نمایش دهد. شروع کار هر تگ با باز شدن تگ آغاز و با بسته شدن تگ وظیفه به پایان میرسد.
بعنوان مثال اگر بخواهیم در صفحه یک لینک را نمایش دهیم، از تگ a استفاده میکنیم. با استفاده از این تگ مرورگر متوجه میشود محتوای درون تگ یک آدرس اینترنتی است نه یک متن معمولی.
مزایا و معایب اچتیامال
اچتیامال در کنار برنامههای CSS و JavaScript یک زبان بسیار مهم در دنیای وب حساب میشود که هسته اصلی وب سایت را تشکیل میدهند. این زبان نشانهگذاری مزیتها و محدودیتهایی دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
مهمترین مزایای :
- قابلیت اجرا در تمام مرورگرها
- متن باز و رایگان
- یادگیری آسان
- ادغام آسان با زبانهای سمت سرور
معایب :
- طراحی جداگانه هر صفحه بخاطر نبود قواعد برنامه نویسی منطقی
- استاتیک بودن و وابستگی به زبانهای سمت سرور برای تعامل با کاربر
- ضعف در پشتیبانی مرورگرهای قدیمی
آیا یادگیری HTML و CSS برای ساخت سایت کافی است؟
جواب این سوال منفی است و یادگیری اچتیامال و CSS تنها بخش بسیار کوچکی از طراحی سایت است. هر سایت از دو بخش فرانتاند و بکاند تشکیل میشود. بخش کوچکی از FRONT-END یک سایت توسط اچتیامال و CSS نوشته میشود. ابزارها و تکنولوژیهایی که سایت با آن ساخته میشود شامل موارد زیر است:
- HTML
- CSS
- Javascript
- PHP
- Mysql
اچتیامال و CSS دو زبان نشانهگذاری بسیار ساده که یادگیری این زبانها نیز بسیار ساده است. هر فردی که سایت دارد بهتر است با اچتیامال و CSS آشنا باشد.
خیر. شما میتوانید بدون هیچ ابزاری میتوانید با اچتیامال و CSS طراحی سایت کنید. کدهای نوشته شده به زبان اچتیامال در هر مرورگری خوانده و اجرا میشوند.
در صورتی که اچتیامال ساختار و بدنه سایت باشد، ما برای طراحی ظاهر سایت به شکل دلخواه از CSS استفاده میکنیم و برای اینکار نیز صفات تعریف شده در css را به تگهای اچتیامال نسبت میدهیم.
نظرات
0 دیدگاه