CSS چیست؟ بررسی کاربرد و مزایای آن
اگر تازه شروع کردهاید به یادگیری طراحی سایت و یا تازه میخواهید در این راه قدم بگذارید، بهتر است بدانید که CSS در کنار HTML و JavaScript یکی از هسته های اصلی طراحی سایت است. و شما برای طراحی سایت بعد از یادگیری HTML باید سیاساس را بعنوان مکمل آن بلد باشید، تا بتوانید با استفاده از این برنامه طراحی سایت حرفهایتر و شکیلتری داشته باشید.
CSS در اصل مخفف عبارت Cascading Style Sheets به معنی”طراحی متوالی برگهها” و یا “استایلدهی(ظاهرسازی)متوالی برگهها” یا “برگههای استایلدهی متوالی” است. همانطور که از اسم آن مشخص است، از سیاساس برای ایجاد ظاهری زیبا در صفحات وب استفاده میشود، که توسط کنسرسیوم بینالمللی شبکه جهانی وب W3C توسعه داده شده است. با این تعاریف میتوان گفت که CSS نیز مانند HTML یک زبان نشانهگذاری است که کمک میکند تا ساختار صفحات وب با فرمدهی به کمک رنگبندی و چیدمان عناصر و … زیبا و خاص شود. CSS همان استایلدهی به سایت است.
صفحات وب بدون CSS
همانطور که در تصویر بالا میبینید، HTML ساختار اصلی صفحات وب را میسازد و CSS در ظاهردهی این صفحات نقش دارد. این سیاساس است که کمک می کند تا طراحان سایت با خلاقیت صفحاتی زیبا ومتفاوتی را متناسب با نیاز هر کاربر طراحی و خلق کنند. بدون سیاساس صفحات سایت های اینترنتی ، صفحاتی بی روح و بدون جذابیت بودند.
قبل از توسعه سیاساس طراحان سایت باید تمامی صفحات را جداگانه طراحی و ویژگی های ظاهری را تک تک بر روی هر کدام از اجزای صفحه اعمال می کردند. که این باعث وقت گیر بودن ، سخت بودن طراحی صفحات وب و کند شدن این صفحات می شد.
تفاوتهای CSS و Html
اچتیامال مانند اسکلت انسان عمل میکند، این در حالیست که سیاساس مانند لباسی بر تن فرد پوشانده شده و به آن زیبایی میبخشد. ارتباط عمیقی بین دو زبان وجود دارد که غیرقابل تفکیک هستند، هدف نهایی آن ایجاد یک صفحه وبسایت است. HTML دارای عناصری است که به فرد در نوشتن هر چیزی که برای سایت در نظر دارید کمک میکند. برای نوشتن تیتر 2 صفحه، باید چنین چیزی را بنویسید.
<h۲>This is a Heading</h۲ > اما CSS به شما کمک میکند فونت، رنگ و محل قرارگرفتن H۲ در صفحه مورد نظر خود را طراحی کنید.
چگونه کار می کند؟
همان طور که در اسم CSS مشخص است، کلمه ” Cascading” که به معنای آبشاری یا متوالی است، به این مفهوم اشاره می کند که کدهای این برنامه به صورت متوالی و به ترتیب از بالا به پایین پردازش و اجرا می شوند. CSS به شما این امکان را می دهد که این کد ها را درون برنامه HTML و یا به صورت فایل خارجی لینک شده در HTML بنویسید و اجرا کنید. سپس این کدها روی تمام اجزای یک مجموعه و زیر مجموع های آن که کد برایش نوشته شده است اثر می گذارد. اینگونه دیگر شما مجبور نیستید برای تک تک اجزای یک مجموعه مدام این ویژگی ها را تعریف کنید.
چرا سیاساس؟
همانطور که در بالا کامل توضیح دادیم، اصلی ترین و اساسی ترین کار CSS ، زیباسازی ظاهری صفحات وب سایت ها است. و چون CSS از HTML منعطف تر است، به شما کمک می کند تا با سرعت بیشتری وب سایت ها را استایل دهی نمایید. سی اس اس مزایا و معایبی دارد که در ادامه در مورد آن ها صحبت می کنیم.
مزایا
از آنجا که شما می توانید از یک قطعه کد CSS در صفحات مختلف HTML استفاده کنید، این برنامه باعث می شود در زمان صرفه جویی کنید و کد نویسی تمیزتری هم داشته باشید.
همچنین سئو سایت را نیز بهبود می بخشد. زیرا کدهای CSS باعث زیبایی و قابلیت درک و ارتباط گیری بهتر صفحات وب شده و کمک می کند کاربران ، تجربه کاربری بهتری را داشته باشند. از دیگر مزایای این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پشتیبانی از صفحات وب در دستگاه ها و مرورگرهای مختلف
- بهبود سرعت سایت و زمان لود کمتر صفحات
- امکان ساخت انیمیشن و جلوه های بصری بهتر و جذاب تر
- کد نویسی تمیزتر و اصولی تر
- داشتن ویژگی ها و امکانات بیشتر برای طراحی اجزای صفحات وب نسبت به HTML
- Responsive کردن یا سازگارکردن صفحات وب با مانیتورهای مختلف در سایزها و رزولوشن های مختلف به کمک فریم ورک های CSS
معایب
هر برنامه ای در مقابل مزایایی که دارد، شامل ضعف ها و محدودیت هایی نیز هست . برخی از محدودیت های زبان سیاساس شامل موارد زیر است: از آنجا که زبان سی اس اس یک زبان متن باز است، و دسترسی برای هرگونه تغییری وجود دارد، ممکن است سایت ها دستخوش تغییرات ناخواسته ای شوند که روی ظاهر کل سایت تاثیر می گذارد.
باتوجه به عملکرد متفاوت سیاساس در مرورگرهای مختلف، ممکن است این موضوع مشکلاتی را برای برنامه نویسان این برنامه ایجاد کند. نداشتن توانایی انتخاب والد در سیاساس، در این برنامه برای بهبود کارایی در نمایش صفحات وب در مرورگرهای مختلف، می توان برای هر عنصر، گزیه بالاتر یا همان والد را انتخاب کرد.
نظرات
0 دیدگاه