بهترین سبک طراحی سایت کدام است ؟ انواع سبک های طراحی

سمانه پرهیزکار

سبک طراحی سایت به قوانین، گرافیک و عناصر طراحی شده گفته می‌شود که باید این عناصر با یکدیگر سازگار باشند. در ادامه انواع سبک طراحی سایت را معرفی خواهیم کرد و بهترین سبک طراحی سایت را معرفی می‌کنیم.

بهترین سبک طراحی سایت

طراحی سایت تک صفحه ای

سبک طراحی سایت تک صفحه‌ای بدین صورت است که همانطور که از نامش پیداست دارای 1 صفحه است که این صفحه تمامی خدمات و امکانات آن در همان صفحه می‌باشد. در این سبک طراحی کاربران را به صفحات دیگر ارجاع داده می‌شوند، همین امر سبب می‌شود که این در این نوع طرای از لینک کمتر استفاده شود و فقط با اسکرول به بخش‌های مختلف سایت بروید. این نوع از طراحی برای سایت‌هایی مناسب است که صفحات و محتوای کمی دارند. این سبک طراحی پیمایش کاربر در صفحه را آسان می‌کند. 

مزایای طراحی سایت تک صفحه ای

  • تمامی امکانات سایت در یک صفحه قرار می‌گیرد که این کار دسترسی به صفحه را سریع‌تر خواهد کرد.
  • طراحی سایت تک صفحه ای از بارگذاری مجدد صفحه خودداری می‌کند. 
  • هدایت کاربران به بخش‌های مختلف سایت با آیکون یا دکمه هایی که در منو یا فلش های راهنمای کاربران و غیره انجام می‌شود.
  • همه اطلاعات را در این نوع از طراحی می‌توانید در این نوع طراحی ببینید. هیچ گونه اطلاعات مهمی از چشم کاربر دور نخواهد ماند. البته به علت اینکه همه مطالب در یک صفحه هستند نمی‌توانیم مطالب را بیش از اندازه طولانی بنویسیم و کاربر باید بدون احساس خستگی تا انتهای صفحه را حرکت کند و مطالب مهم سایت را مشاهده نماید. 
  • برندهایی که می‌خواهند درباره برند خود داستان تعریف نمایند طراحی سایت تک صفحه ای بهترین انتخاب برای آنهاست.
  • همانطور که امروزه در شبکه های اجتماعی مشاهده می‌کنید،آنها در سیستم ‌های خود از صفحات اسکرولی استفاده می‌کنند. به طور مثال کاربران اینستاگرام در سیستم خود از صفحه اسکرولی استفاده می‌کنند و کاربران موبایل دیگر نیازی ندارند که بر روی گزینه ای کلیک کنند و فقط با کشیدن اسکرول صفحه به سمت پایین صفحه می‌روند و مطالب را مشاهده می‌کنند. 

معایب طراحی وب سایت تک صفحه ای

  • تاثیر منفی بر روی سئو سایت : از معایب طراحی سایت تک صفحه ای می‌توان به این امر اشاره کرد که فقط می‌توانید 1 کلمه را بهینه سازی کنید. این نوع از بهینه سازی بسیار کار سختی است و مانعی برای بهینه سازی سایت می‌باشد. 
  • توجه نکردن به اشتراک گذاری : برای اینکه بتوانیم پلتفرمی را بازاریابی کنیم باید به اطلاعات دسترسی پیدا کنیم و بتوانیم آنها را پیوند دهیم یا اشتراک گذاری کنیم. این قابلیت در سایت‌های تک صفحه ای وجود ندارد. این قابلیت در این محدود و سخت می‌باشد. 

سبک طراحی سایت تخت

طراحی سایت سخت مورد توجه و محبوبیت مخاطبان قرار گرفته است. تا جایی که توانسته به به فراتر از مرزهای طرای سایت برود و به یک طراحی گرافیکی تبدیل شود. این سبک طراحی بر روی واقعیت تاکید دارد. از ویژگی‌های سبک طراحی می‌توان به حذف کردن استایل‌هایی مانند شیب، سایه، بافت های نمایش دهنده ای همچون چوب و چرم و عدم استفاده از رنگ های جیق و بوردرهای ضخیم اشاره نماییم. در این نوع سبک طراحی سایت از رنگ‌های تخت، تصاویر گرافیکی تخت، تایپوگرافی و آیکن ها استفاده خواهیم کرد. 

مزایای طراحی سایت تخت

  • این نوع سبک طراحی سایت در طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا استفاده خواهد شد. 
  • در این سبک طراحی سایت تخت المان‌های غیرضروری حذف و منجر به رشد روند طراحی سایت با سرعت بیشتر خواهد شد.
  • در این سبک طراحی فاکتورهای غیرضروری مانند انیمیشن و سایه ها حذف خواهد شد و حجم صفحات سایت کاهش یافته و در نتیجه سرعت بارگذاری آن افزایش خواهد یافت.

معایب طراحی سایت تخت

  • از آنجایی که موارد حذفی مانند سایه، حاشیه و برجستگی ها از این سبک طراحی حذف شده‌اند اینکه عناصر سایت توجه کاربر را جلب کند بسیار کاهش خواهد یافت. 
  • در برخی از سایت‌ها که کاربران برای اینکه به صفحات دیگر هدایت شوند، باید از تصاویر پیچیده و گرافیک های سنگین استفاده نمایند. اما در طراحی تخت از این عناصر استفاده نمی‌شود این نیاز در طراحی تخت برطرف خواهد شد. 
  • سبک طراحی تخت به رنگ‌های روشن و یکنواخت، اشکال ساده و آیکون‌ها محدود خواهد شد. 
  • در یک شرکت طراحی سایت نمی‌توانیم برای تمامی پروژه‌ها از این سبک طراحی استفاده نماییم زیرا این امر منجر به یکنواختی خواهد شد.

سبک طراحی سایت متریال

سبک طراحی متریال مجموعه ای از استانداردهای طراحی سایت می‌باشد که توسط گوگل معرفی شده است. این سبک طراحی متریال نسخه به روز شده طراحی تخت می‌باشد. این نوع طراحی سایت گرافیکی پیچیده تر و انیمیشن های زیبا دارد. در این سبک طراحی به انیمیشن اهمیت زیادی داده خواهد شد. سبک طراحی متریال ابتدا در طراحی برنامه‌های کاربردی موبایلی اندروید مورد استفاده قرار گرفت، بعد از مدتی این روش طراحی جای خود را در بین طراحان سایت باز کرد. از ویژگی‌های طراحی متریال می‌توان به استفاده از ترکیب رنگ های مشخص، استفاده از سایه، استفاده از انیمیشن های پیچیده اما در عین حال سبک، محور Z و عمق در صفحه اشاره کنیم.

مزایای طراحی سایت متریال

  • وجود یکپارچگی بین سایت و اپلیکیشن 
  • در این سبک طراحی سایت از نمایش 3 بعدی استفاده خواهد شدکه تعامل با کاربر نیز آسان تر خواهد شد. 
  • در این سبک طراحی دستور العمل ها و استانداردهای مشخصی برای طراحی وب سایت وجود دارد.

معایب طراحی سایت متریال

  • در سبک طراحی متریال از تصاویر متحرک و انیمیشن استفاده می‌کنند و همین امر منجر به کاهش باتری خواهد شد. 
  • ایجاد تغییرات در چارچوب اولیه طرح کار سختی است. 
  • به علت اینکه نیاز است که طراح سایت از دستورالعمل ها و راهکارهای ارائه شده توسط گوگل استفاده کند عملا خلاقیت طراح برای طراحی سایتی متفاوت سرکوب می‌شود.
سبک طراحی سایت

سبک طراحی سایت انیمیشنی

طراحان امروزه برای جذاب تر کردن سایت خود از انیمیشن استفاده خواهند کرد. انیمیشن می‌تواند بر روی سایت تاثیر شگفت انگیزی بگذارد، البته اگر در جای مناسب و خوبی قرار نگیرد ممکن است منجر به نابودی سایت شود. البته باید بدانید که تمامی مرورگرها از چنین سایت‌هایی پشتیبانی نمی‌کنند و این انیمیشن‌ها را نمایش نمی‌دهند. امروزه استفاده از نرم‌افزار فلش می‌تواند منجر به کندشدن سایت شود، اما امروزه اکثر طراحان سایت با کدنویسی انیمیشن را به سایت خود می‌توانید اضافه نمایید. 

مزایای سبک طراحی سایت انیمیشنی

  • افزایش زمانی که کاربر در سایت خواهد گذراند : انیمیشن می‌توانند کاربر را درگیر خود کنند و همین امر می‌تواند زمانی که کاربر در سایت می‌گذراند را افزایش دهد. 
  • جذابیت برای کاربران : طراحان سایت اگر این موارد را به سایت خود اضافه کنند می‌توانند به جذابیت سایت کمک کنند و منجر به  جذب کاربران سایت شوند.
  • گرفتن تبلیغات : از مزایای این سبک طراحی انیمیشینی این است که منجر خواهد شد که کاربر راحت تر تبلیغات را بپذیرید. 
  • پویایی سایت : پویایی سایت منجر به افزایش تعامل سایت با کاربر خواهد شد. 

سبک طراحی سایت ریسپانسیو

یکی از سبک های طراحی سایت، طراحی ریسپانسیو یا طراحی موبایلی می‌باشد. این نوع طراحی به این صورت است که توسط CSS و HTML سایت ها به گونه ای طراحی شده اند که در هر سایزی از مرورگر به اندازه آن تغییر خواهند کرد. با توجه به این امر که 50 درصد کاربران از موبایل برای ورود به سایت استفاده خواهند کرد باید طراحی ریسپانسیو وجود داشته باشند تا افرادی که از طریق موبایل از سایت استفاده می‌کنند نیازی به زوم کردن و غیره نداشته باشند. طراحی ریسپانسیو در حقیقت موتورهای جستجو را ترغیب خواهد کرد که برای وب سایت خود نسخه موبایلی راه اندازی نمایند که برای هر اندازه ای مناسب باشد.

مزایای طراحی سایت ریسپانسیو

  • سازگاری آن با تمام دستگاه هایی که میتوانند به اینترنت وصل شوند. ریسپانسیو بودن به این معنا که می‌تواند با انواع دستگاه ها با انواع سایزها تغییر سایز دهد.
  • استفاده از این طرح می‌تواند به بهبود سئو سایت کمک کند، زیرا طراحی ریسپانسیو این است که از یک آدرس اینترنتی قابل استفاده است و نیازی نیست که از چند آدرس اینترنتی استفاده شود و مطالب سایت مجددا تکرار شوند.
  • تبدیل کاربران سایت به مشتری افزایش خواهد یافت. کاربرانی که از تلفن همراه خود سایت را مشاهده می‌کنند، نیاز خود را در سایت می‌بینند که این امر باعث می‌شود که کاربران به مشتریان سایت تبدیل شوند.

معایب طراحی ریسپانسیو

  • از جمله معایب طراحی سایت های ریسپانسیو نیز می توان به محدودیت هایی که در طرح گرافیکی ایجاد می‌شود اشاره کرد به این معنی که بیشتر از این طراح از تصاویر استفاده کند مجبور خواهد شد از CSS بیشتری استفاده کند.

سبک طراحی سایت پارالاکس

یکی از سبک‌های طراحی سایت برای جلب توجه و نظر کاربر سبک طراحی پارالاکس می‌باشد. این سبک از طراحی به این شکل است که زمانی که کاربر اسکرول می کند و به قسمت های پایین تر صفحه می رود فرایندهای غیر معمول و متفاوتی را مشاهده خواهد کرد. از این سبک طراحی در سایت‌هایی مانند سایت‌های تبلیغاتی استفاده می‌شود که می‌تواند توجه و نظر کاربر را به خود جلب کند، و این امر اهمیت بسیار زیادی برای مدیران سایت دارد. این سبک طراحی به محصول زیبایی و اعتبار داده خواهد شد. به همین علت کمپانی بزرگ دنیا مانند Apple و Nike از این سبک برای طراحی سایت خود استفاده کرده اند. این سبک طراحی می‌تواند باعث جذب کاربران بیشتری شود، اما معایبی نیز به همراه خواهد داشت:

معایب سبک طراحی سایت پارالاکس

کاهش رتبه سئو سایت : از معایب این نوع سبک طراحی می‌توان به این اشاره کرد که این نوع سایت‌ برای سایت‌های تک صفحه ای مناسب است که یک عنوان دارند. این سایت برای سایت‌هایی که لینک داخلی دارند مناسب نمی‌باشد. در این سبک طراحی نمی‌توان کلمات کلیدی زیادی را سئو کنیم. اما انجام چنین کاری مشکل خواهد بود. محدودیت دیگری که این سبک طراحی ایجاد خواهد کرد این است که فقط نمی‌توانید یک مجموعه متا دیتا داشته باشید. 

بالا رفتن حجم سایت : اگر کاربران نسبت به سایت واکنش منفی نشان دهند، برای گوگل نیز جذابیتی نخواهد داشت. حجم بالای صفحات طراحی منجر به کندی سرعت لود سایت خواهد شد، زیرا این کار زمان بر بده و می‌تواند منجر شود که کاربران از سایت شما خارج شوند. گوگل و موتورهای جستجو نیز به صفحات سنگین و حجیم علاقه ای نشان نخواهند داد. 

بهترین سبک طراحی سایت

در صورتی که قصد طراحی سایت دارید باید اطمینان حاصل نمایید که این سبک طراحی با سایت شما متناسب است یا نه. چرا که استفاده ناصحیح و نا به جا از سبکی در طراحی سایت می‌توانید به راحتی کاربران سایت خود را از دست بدهید. 


برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button