بهترین زبان های برنامه نویسی سمت سرور
طراحی سایت به دو بخش سمت کاربر یا front-end و سمت سرور back-end تقسیم میشود. سمت کاربر سایت که همان ظاهر سایت می باشد با زبان های html و css و javascript و غیره کدنویسی و طراحی می شود و این بخش صرفا صفحه ای استاتیک می باشد. اما کدنویسی سمت سرور وظیفه پردازش، محاسبات و انجام عملیات مختلف بر روی داده ها را عهده دار است. در این بخش از مقاله به معرفی بهترین زبان های برنامه نویسی سمت سرور میپردازیم. هریک از زبان های برنامه نویسی دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند و بهتر است برای انواع پروژه ها کدام زبان برنامه نویسی بهترین است؟!
برنامه نویسی سمت سرور
برنامه نویسی و توسعه سمت سرور back-end به مواردی گفته می شود که بین پایگاه داده و مرورگر ارتباط برقرار می کند. توسعه back-end بر روی پایگاه داده ها، اسکریپتها و معماری وبسایت متمرکز هستند.
زبان های برنامه نویسی سمت سرور
در ادامه با بخشی از معروف ترین زبان های برنامه نویسی سمت سرور آشنا می شوید:
Java
زبان برنامه نویسی جاوا جز محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است. زبان برنامه نویسی جاوا اصطلاحا قابل حمل است به این معنا که برنامه نوشته و کامپایل شده به زبان جاوا در کامپیوترهای مختلف با سخت افزارهای مختلف اجرا خواهد شد. جاوا زبانی شی گرا و همه منظوره، بسیار شبیه زبان c++ می باشد. این زبان را به عنوان زبان سمت سرور برای توسعه back-end استفاده میکنند.
Ruby
روبی یک زیان برنامه نویسی متن باز، پویا، شی گرا و ساده می باشد که کاربرد اصلی آن توسعه وب می باشد. این زبان در لینوکس توسعه یافته اما قابل حمل است. یکی از وبسایت های توسعه یافته با این زبان توییتر می باشد. این زبان برای سرگرمی ایجاد شد و سینتکس آن قابل خواندن است. در صورتی که با زبان های برنامه نویسی دیگری آشنایی ندارید روبی برای شروع مناسب نیست زیرا به علت منابع کم آن یادگیری آن نسبتا دشوار است.
Python
پایتون زبان برنامه نویسی متن باز و مفسر است؛ این زبان با هدف ساده سازی برنامه نویسی ایجاد شده و تاکنون خواهان زیادی دارد. این زبان چندمنظوره و شی گرا بوده و برای توسعه وب سایت ، تحلیل داده ، نوشتن برنامه های دسکتاپ و در زمینه یادگیری ماشینی و علم داده کاربرد دارد. همچنین به طور گسترده در محاسبات علمی، داده کاوی و یادگیری ماشین استفاده می شود. پایتون صرفا یک زبان برای توسعه وب نیست و در زمینه های دیگر نیز از آن می توان استفاده کرد. یادگیری آن آسان و منابع بسیاری برای یادگیری آن وجود دارد. پایتون دارای کتابخانه های بسیار زیادی است که همین امر سبب می شود که تعداد خطوط کمتری کد پیاده سازی کنید. در موتور جستجوگر گوگل نیز از این زبان استفاده شده است.
از نقاط ضعف پایتون میتوان به سرعت پایین آن اشاره کرد که به اندازه جاوا سریع نیست، البته بخش محتوای وب آن به اندازه کافی سریع می باشد.
Node.js
Node.js با Express.js نیز برای طراحی برنامههای وب کلاسیک در سمت سرور استفاده میشود.
Go
Go یک زبان برنامه نویسی جدید است که از نظر سرعت از جاوا بهتر و به لحاظ جذابیت از Python / Ruby بهتر است. این زبان برنامه نویسی دارای سلسله مراتبی ساده و قدرتمند می باشد.
Django
جنگو یک فریم ورک سطح بالا رایگان و متن باز می باشد که به زبان پایتون نوشته شده و الگوی معماری model–view–controller) MVC) را دنبال میکند. این فریم ورک توسط Django Software Foundation) DSF) نگهداری می شود. این فریم ورک سطح بالا توسعه سریع و طراحی تمیز و کاربردی را تقویت می کند.
ASP.NET
ASP.NET یک فریمورک وب منبع باز برای ساخت برنامه های وب مدرن و سرویس ها با .NET می باشد که از پایگاه داده SQL server مایکروسافت استفاده میکند.ASP.NET وبسایتهای مبتنی بر HTML۵، CSS و JavaScript را ایجاد خواهد کرد که ساده و سریع می باشند.
در حقیقت ASP.NET یک زبان برنامه نویسی نیست ، فقط یک فریم ورک یا چهارچوبی برای توسعه وب با زبان هایی مانند C# می باشد. هدف از ASP.NET نوشتن وب اپلیکیشن های بزرگ با اطلاعات ورودی و پیچیده می باشد.
SQL
SQL زبانی استاندارد کوئری برای ذخیرهسازی، بازیابی و نگهداری دادهها در پایگاه داده می باشد. این زبان برای ارتباط با پایگاه داده استفاده میشود که بخشی از عملکرد سمت سرور میباشد. اهمیتی ندارد که شما از کدام از یک از زبان ها یا فریم ورک ها برای ساخت برنامه وب خود استفاده می کنید. شما باید احتمالا از SQL ، یا نوعی انتزاع از آن، برای ارتباط با پایگاه داده استفاده کنید.
php
Php نیز یک زبان اسکریپتی و متنباز برای طراحی برنامه های تحت وب ایجاد شد. ساختار این زبان PHP بسیار شبیه به زبان C است. این زبان بر روی پلتفرم های معروف مانند ویندوز، لینوکس و مکینتاش قابل اجرا می باشد. بالا بودن سرعت اجرای کد ، یادگیری آسان آن، رایگان بودن ابزار کار با PHP و وجود منابع آموزشی فراوان از مزیتهای دیگر این زبان است. بیشتر وب سایت ها از PHP استفاده کرده اند، از جمله این سایت ها میتوان به فیسبوک و ویکی پدیا اشاره کرد. زبان PHP ماژولار نیست بنابراین برای اپلیکیشنهای بسیار گسترده و پیچیده مناسب به نظر نمیرسد.
c#
سی شارپ زبانی است بر پایه زبان سی. این زبان برنامه نویسی همه منظوره و شی گرا می باشد و مانند جاوا برای پروژه های اقتصادی و بزرگ انتخاب مناسبی است. با این زبان میتوان برای پلتفرمهای مختلف از جمله ویندوز، اندروید، ios، وب و غیره را برنامه نویسی کرد. کاربرد اصلی این زبان برنامه نویسی برنامه نویسی تحت ویندوز است و برای برنامه نویسی تحت وب با #c فقط دانستن این زبان کافی نیست و باید از asp.net تحت #c استفاده کنید.
وبسایتهایی مانند MSN ، وبسایت مایکروسافت و در ایران وب سایتهایی مثل دیجی کالا و ورزش 3 ، مثال هایی از سی شارپ و ASP.NET هستند.
کدام یک از این زبان ها بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت هستند؟
لازم است بدانید که نمیتوان تشخیص داد کدام یک بهترین زبان برنامه نویسی است. باید علاقه ، هدف و نوع کار خود را مشخص کنید و میخواهید در چه زمینه و سحطی میخواهید فعالیت کنید! بعد از روشن شدن هدف و سطح پروژه های خود زبان محبوب خود را پیدا خواهید کرد!
برنامه نویسان با یک زبان یا یک پلتفرم قطعا راضی نمی شوند و هر چقدر که جلوتر بروید علاقه شما به یادگیری زبان بیشتر خواهد شد.
نظرات
0 دیدگاه