فریم ورک فلاتر چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟

سمانه پرهیزکار

فلاتر (flutter) چیست؟ اگر به برنامه نویسی موبایل علاقه دارید، فلاتر یک چارچوب واسط موبایل و یک بسته توسعه نرم افزار رایگان و متن باز است. فلاتر در سال 2017 از سمت شرکت گوگل معرفی شد، این فریم ورک عمر کمی دارد اما به سرعت جای خود را در میان برنامه نویسان باز کرد. توسط این فریم ورک به سادگی می‌توانید خروجی Native اندروید و ios بگیرید، این درحالیست که در صورتی که اگر قصد داشتید که برای اندروید و ios اپلیکیشن تولید نمایید، باید دو ربان متفاوت یاد می‌گرفتید. این فریم ورک در اصل در زمان و هزینه صرفه جویی کرده است. در ادامه بیشتر درباره این فریم ورک صحبت خواهیم کرد. 

فریم ورک فلاتر

فلاتر چیست؟

فلاتر در سال 2017 توسط شرکت گوگل رونمایی شد. فلاتر یک فریم ورک متن باز برای برنامه نویسی موبایل می‌باشد، زبان مورد استفاده آن Dart یک زبان شی گرا و سطح بالا، سبیه به جاوا است. برنامه نویسان اندروید از جاوا و برنامه نویسان iOS هم از Swift برای توسعه اپلیکیشن‌های موبایلی استفاده می‌کنند. جاوا دارای پیچیدگی هایی استو مانند پایتون زبان ساده ای نیست، همین امر سبب شده است دیگر زبان ها برای توسعه برنامه های موبایلی مورد استفاده قرار بگیرد. برای مثال React برای اپلیکیشن‌های موبایل مبتنی بر جاوا اسکریپت و دارت یک زبان پیاده سازی خوب است. 

فلاتر از دو بخش مهم تشکیل شده است:

SDK (کیت توسعه نرم افزار): مجموعه ای از ابزارها که می‌توانند در توسعه برنامه ها به شما کمک نمایند. این ابزارها شامل برای تبدیل کد پایه به کد دستگاه بومی (کد برای iOS و Android) است. 

فریم ورک (کتابخانه UI مبتنی بر widgets): مجموعه ای از عناصر UI قابل استفاده مجدد (دکمه‌ها، ورودی‌های متن و غیره) که می‌توانید برای نیازهای خود شخصی سازی نمایید.

این زبان برنامه نویسی بیشتر بر روی فرانت اند تمرکز دارد و از آن می‌توانید برای ایجاد برنامه های موبایل و وب استفاده نمایید.

ویژگی های Flutter

سرعت بالا در توسعه اپلیکیشن: تغییراتی که در کدتان ایجاد می‌کنید می‌توانید در کمتر از 1 ثانیه مشاهده نمایید. دیگر برای تغییرات کوچک نیازی به اپلیکیشن را دوباره اجرا کنید. به این قابلیت در فلاتر Hot Reloading گفته می‌شود.
رابط کاربری منعطف: به آسانی می‌توانید ظاهری خلاقانه و پیچیده را پیاده سازی نمایید. 
رایگان بودن تمام ابزار های مورد نیاز : ویزگی متن باز و رایگان بودن باعث شده است که به سادگی توسط برنامه نویسان در دسترس باشد و کار را برای شما آسان نماید. 
عملکرد عالی: در مقایسه با عملکرد راکت، دارن بهتر عمل می‌کند زیرا در این برنامه نیازی به جاوااسکریپت ندارید تا با کامپوننت های نیتیو ارتباط برقرار نمایید. این کار عملکرد و بهره وری را افزایش خواهد داد. 

مزایای استفاده از فریم ورک فلاتر

بازدهی: فلاتر یک Cross Platform است که می‌توانید توسط آن برای اندروید و iOS اپلیکیشن بسازید. 

توسعه سریع و آسان: یکی از قابلیت هایی که فلاتر دارد Hot Reload است. به این صورت که اگر در اواسط کار متوجه شوید که بخشی از کد نیاز به تغییر دارد، بعد از اعمال تغییرات بدون ریستارت کردن شبیه ساز تغییرات اعمال شده قابل مشاهده هستند. 

یادگیری فلاتر: یادگیری فلاتر و کار کردن با آن ساده است مخصوصا اگر با زبان های شی گرا کار کرده باشید، شروع این کار آسان خواهد بود. البته افرادی که شناختی بر روی زبان های برنامه نویسی نداشته باشند نیز زبان دارت گزینه مناسبی است.

سازگار بودن: در فلاتر وابستگی زیادی به نوع سیستم عامل یا نسخه آن نداریم، و پروژه ما بر روی نسخه های مختلف سیستم عامل به درستی قابل اجرا است. 

اوپن سورس بودن: این نرم افزار اوپن سورس بوده و به صورت رایگان قابل ارائه است. مستند سازی های قدرتمند این فریم ورک باعث شده است که یادگیری آن آسان شود. 

بررسی معماری فریم ورک Flutter

بررسی معماری فریم ورک Flutter

پلتفرم دارت: زبان اصلی فلاتر زبان دارت است. البته گوگل برای توسعه سرویس خود و اضافه کردن برخی از قابلیت ها از زبان های دیگر نیز استفاده کرده است. 

کتابخانه Foundation: این کتابخانه به زبان دارت نوشته شده و شامل تعدادی کلاس و تابع است. 

موتور فلاتر: این موتور به زبان ++C و توسط این کتابخانه گرافیکی Skia گوگل نوشته شده است، این فریم ورک از رندرگیری سطح پایین (Low Level) پشتیبانی می‌کند. همچنین این موتور به سادگی می‌تواند کتابخانه های هسته فلاتر را به پروژه اضافه نماید. این کتابخانه ها شامل: انیمیشن، گرافیک، فایل، ورودی و خروجی شبکه و ….

طراحی خاص ابزارک ها: فریم ورک فلاتر از دو گروه ویجت استفاده می‌نماید. متریال دیزاین که زان طراحی معروف گوگل و دیگری ویجت Cupertino که طراحی اپل را شبیه سازی می‌نماید.

فلاتر برای استفاده چه کسانی مناسب است ؟

در صورتی که قصد دارید سریعا اپلیکیشنی با ظاهر زیبا طراحی نمایید. فلاتر برای شما بهترین گزینه است. زیرا هم به توسعه سریع اپلیکیشن کمک می‌کند و هم باعث کاهش هزینه ها خواهد شد. علت این امر این است که نیازی نیست که دو زبان مختلف یعنی یکی برای اندروید و دیگری برای ios استفاده نمایید. 

محبوبیت فلاتر چقدر است؟

بعد از انتشار اولین نسخه از فلاتر حدود 50000 ساره برای این پروژه جدید گوگل در گیت هاب ثبت شد. همچنین طب یک نظرسنجی 93 درصد افراد اعلام کردند که از این فریم ورک راضی هستند. 


برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button