برنامه نویسی اندروید چیست ؟ چگونگی یادگیری این زبان

سمانه پرهیزکار

اندروید یا Android یک سیستم عامل open source متن باز که بر پایه هسته لینوکس و توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است. متن باز بودن اندروید به این معنا می باشد که سورس کد آن در دسترس عموم قرار دارد و برای استفاده از آن نیازی به دریافت مجوز یا صرف هزینه نیست. این ویژگی اندروید موجب شده است که توسعه دهندگان زیادی آن را بررسی کنند و در نهایت موجب ارتقا آن شوند. ویژگی دیگر اندروید این است که این سیستم عامل تنها به گوشی های هوشمند محدود نشده است و دستگاه هایی مانند تبلت ها، یخچال‌ ها، ساعت ها، تلویزیون‌ها و دیگر دستگاه‌ های هوشمند میتوانند از آن استفاده نمایند. در ادامه بیشتر درباره برنامه نویسی اندروید توضیح خواهیم داد. 


در ابتدا اشاره کردیم که اندروید براساس هسته لینوکس توسعه داده شده است. از این رو وظایف بهینه سازی حافظه، ارتباط بخش های نرم افزاری با سخت افزار، مدیریت پردازش‌ ها و غیره توسط هسته لینوکس پردازش خواهد شد.  
اندروید همچنین دارای انعطاف پذیری بالایی است که میتواند باعث شود که به سرعت و به آسانی اپلیکیشن‎‌ها توسعه یابند. سازندگان یا توسعه دهندگان اندروید میتوانند در آن تغییر ایجاد کنند و اندروید محدودیتی برای کاربران خود اعمال نخواهد کرد و با نصب نرم افزارهای مختلف سیستم های اندروید خود را می توانید شخصی سازی نمایید. 

فروشگاه های اپلیکیشن

فروشگاه های زیادی برای عرضه اپلیکیشن های گوشی همراه مانند  Google Play، App Store و غیره ایجاد شده است. در این فروشگاه ها توسعه دهندگان و شرکت های بسیاری وجود دارند که در حال ارائه اپلیکیشن های مختلف کسب و کار می باشند. کسب و کارهای بسیاری برای ارائه خدمات بیشتر به مشتریان و کاربران خود به توسعه اپلیکیشن های اندرویدی روی آوردند. 

برنامه نویسی اندروید

تاریخچه اندروید

شرکت اندروید توسط Andrew E. Rubin با هدف ساخت و توسعه نرم افزارهای موبایل تاسیس شد. اندرو این شرکت را در سال 2003 تاسیس کرد و سپس در ازای 50 میلیون دلار به گوگل فروخت. اندرو رابین بعد از فروش شرکت اندروید به شرکت گوگل به سمت معاونت مدیریت فنی گوگل منصوب شد و وظیفه مدیریت پروژه اندروید به رابین واگذار شد. گمانه‎‌زنی‌هایی درباره ورود گوگل به بازار ارتباطات تلفن همراه از سال 2006 ادامه داشت تا اینکه بالاخره در سال 2008 اولین نسخه سیستم عامل اندروید توسط شرکت ارائه گردید. اولین گوشی همراهی که از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کرد به نام HTC Dream به بازار عرضه شد. این نسخه امکانات پیش فرض که امروزه در گوشی های هوشمند پشتیبانی میشود را پیشتیبانی نکرد.

بروز رسانی اندروید

در سال 2009 گوگل برنامه فشرده‌ای را برای بروزرسانی اندروید در نظر گرفت که در آن سال اندروید 4 بار بروزرسانی کرد و نسخه‌های بهبود یافته ای را انتشار داد. سال 2009 اخرین نسخه ارائه شده از اندروید، شیرینی خامه‌ای (Eclair) نام گرفت.همچنین در طی سال‌های 2010 تا 2013 آپدیت‌های دیگری مانند Froyo، Gingerbread، Honeycomb،Jelly Bean ،Ice Cream Sandwich به بازار عرضه شد. این نسخه‌ها امکانات بسیاری را به سیستم عامل اندروید اضافه کردند که میتواند به بهینه سازی عملکرد ، پشتیابی قابلیت چند لمسی ، موقعیت یابی و مسیریابی زنده ، فناوری NFC و غیره اشاره دارد. 
گوگل بعد از عرضه چهارمین نسخه از اندروید تصمیم گرفت که هر سال 1 نسخه از اندروید را منتشر نماید و در هر نسخه از آن عملکرد آن را بهبود ببخشد و باگ‌های آن را رفع کند.


اولین بار مدیر پروژه اندروید نامگذاری براساس نام شیرینی را پیشنهاد کرد و ایده وی مورد قبول قرار گرفت. از سال 2009 نسخه های اندروید براساس نام شیرینی یا شکلات عرضه شدند. در سال 2013 اندروید با شرکت Nestle همکاری کرد و نسخه 4.4 را بر اساس نام یکی از برندهای معروف شکلات این شرکت، یعنی کیت‌ کت نامگذاری کرد.

تغییرات بیشتر با ظهور اندروید 5

در سال 2014 و ظهور اندروید 5 ، پیاده سازی بر روی تلویزیون ها، گجت‌های هوشمند و غیره را پشتیبانی کرد. با عرضه این نسخه دامنه کاربردهای خود را گسترده ساخت و به یک سیستم عامل همه منظوره تبدیل شد.همچنین اندروید 5 سبک جدیدی از رابط کاربری را با نام متریال دیزاین یا Material Design طراحی و پیاده‌سازی کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.


اندروید 6 نیز بر روی کاهش مصرف باطری و افزایش عملکرد و هوشمند سازی بیشتر در سال 2015 این نسخه از اندروید را 1 هفته بعد از معرفی گوشی های نکسوس با نام مارشمالو Marshmallow بیرون داد. در این نسخه از اندروید حس‌گر اثر انگشت اضافه شد.  سال 2016 سیستم عامل اندروید با نام نوقا (Nougat) ارائه شد که تقسیم صفحه نمایش و استفاده همزمان از 2 اپلیکیشن را ساپورت کرد.

 همچنین در سال 2017 میلادی گوگل از اندروید خود را با نام اندروید O یا اندروید 8.0 شناخته شده بود را توسط یک فایل گیف را از کیک Oreo در حساب توئیتر خود، رونمایی کرد. در این نسخه پشتیبانی از حالت تصویر در تصویر و بهینه‌ سازی برای دستگاه‌های با 1 گیگابایت رم، بخشی از ویژگی‌‌های جدید اندروید محسوب می‌ شدند رونمایی شد.

سپس در سال 2018 نیز اندروید ۹ یا پای (Pie) رونمایی شد که ویژگی‌های ظاهری بسیار جذابی در رابط کاربری خود اضافه کرد. 
 سال 2019 نسخه 10 اندروید به نام Q رونمایی شد که برای دستگاه‌های گوگل پیکسل رونمایی شد. این نسخه از اندروید قابلیت پشتیبانی از تلفن‌های آینده تاشو با صفحه نمایشگر انعطاف‌پذیر است که قطعا می تواند بسیار خارق‌العاده و منحصربفرد باشد.

برای یادگیری برنامه نویسی اندروید از کجا شروع کنیم

برنامه نویسی اندروید چیست؟

برنامه نویسی : برنامه نویسی به تبدیل ابزار خام دیجیتال به ابزاری هوشمند و قابل استفاده توسط مجموعه ای از کدها و دستورات انجام می‌شود می‌گویند. 

اندروید : اندروید در حقیقت سیستم عاملی است که هسته اصلی آن لینوکس است و بر روی ابزاری مانند تلفن های هوشمند و به صورت متن باز استفاده می‌شود. متن باز بودن به این معنی است که قابل توسعه می‌باشد. گوگل از اندروید پشتیبانی می‌کند. 

برای یادگیری برنامه نویسی اندروید از کجا شروع کنیم؟

برای یادگیری برنامه نویسی اندروید میتوانید کتاب راهنمای ورود به دنیای برنامه نویسی را مطالعه کنید و با مفاهیم اولیه اصلی آن آشنا شوید. سپس ابزارهای برنامه نویسی اندروید را شناخته و آن ها را نصب کنید. بعد از گذراندن این مراحل می توانید با برنامه نویسی شی گرا آشنا شوید.

یادگیری Java

اولین گام برای یادگیری برنامه نویسی اندروید یادگیری جاوا است. یکی از دلایل استقبال از این زبان پیشتیبانی گوگل از این زبان می باشد. میتوان گفت بخش اعظم app هایی که در گوگل پلی هستند، با همین زبان کدگذاری شده‌اند. البته یادگیری زبان‌های برنامه نویسی دیگر مانند C# ، کیتلین و پایتون و … نیز در برنامه نویسی اندروید  برای شما ضروری است. سیستم عامل اندروید با زبان Java خلق شده به همین دلیل جاوا الفبای برنامه نویسی اندروید است. 

نصب اندروید استودیو

اندروید استودیو یا Android Studio محیطی برای برنامه نویسی اندروید است که شرکت گوگل آن را به طور رایگان برای توسعه دهندگان یا برنامه‌نویسان اندروید ایجاد می کند. با استفاده از اندروید استودیو میتوانید برنامه‌های مختلفی را برای ابزارهای هوشمندی که سیستم عامل اندروید بر روی آن ها نصب باشد، بسازید.

نصب Android SDK

Software Development Kit که مخفف آن SDK می باشد، شامل ابزارهایی است که میتواند به توسعه نرم افزارها کمک می‌کند. برنامه نویس یا Developer با استفاه از SDK می ‎تواند برای محیط خاصی مانند موبایل، به راحتی کدنویسی نماید.
Android SDK کیت توسعه نرم افزاری می باشد که گوگل برای ساخت و راه اندازی نرم افزارهای اندروید آن را در اختیار برنامه نویسان گذاشته است، اما برای کدنویسی هر نوع اپ با زبان جاوا باید کیت توسعه دهنده JDK را نیز نصب کرد.

مزایای برنامه نویسی اندروید

  • برنامه نویسی برای ابزارها یا گجت هایی که دارای سیستم عامل اندروید می باشند امتیاز محسوب می‌شوند. 
  • در ایران بیشتر گوشی اندروید وجود دارد. روز به روز نیز بر کاربران اندروید افزوده می‌شود. 
  • منبع باز بودن اندروید و تولید نرم افزارها در دسته های مختلف اجتماعی، ارتباطی، فیلم، موسیقی، بازی، سرگرمی و غیره موجب شده است توسعه دهندگان اندروید، این سیستم عامل را انتخاب کنند زیرا برای آنها پتانسیل درآمدزایی را از طریق ساخت اپ دارد. 
  • برنامه نویسی اندروید به ساخت اپ محدود نمی‌‌شود و با گسترش دستگاه های هوشمند در محیط های کاری، شرکت‌ها و سازمان ها در آینده نزدیک نیاز به توسعه دهندگان اندروید در حال افزایش است.

برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button