با زبان برنامه نویسی پایتون و ویژگی های آن بیشتر آشنا شوید
با پیشرفت دنیای کامپیوتر و اینترنت، تعداد زبانهای برنامهنویسی نیز با هدف توسعه در زمینههای مختلف زیاد شده است. هر زبان برنامهنویسی برای کاربرد خاصی ایجاد شده و هرکدام نیز مزایا و معایب خود را دارد. از میان این زبانها، زبان برنامه نویسی پایتون یکی از زبانهایی است که میتوان از آن برای کاربردهای متفاوت استفاده کرد. از این رو روزبهروز به محبوبیت این زبان اضافه میگردد.
اگر اکنون در حال مطالعه این مقاله هستید، احتمالا سوالاتی در خصوص این زبان برنامهنویسی ذهنتان را درگیر کرده است و میخواهید بدانید آیا زبان برنامهنویسی درستی را برای یادگیری انتخاب نمودهاید یا نه؟ یا این زبان برای انجام چه کارهایی مناسب است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالها با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
زبان برنامه نویسی پایتون
پایتون یک زبان برنامه نویسی است که از آن به طور گسترده و برای کاربردهای متفاوت در دنیا استفاده میشود. مهم نیست شما از این زبان برای برنامههای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین استفاده میکنید و یا برای ایجاد یک وباپلیکیشن، این برنامه شما را نا امید نمیکند و به بهترین نحو شما را تا رسیدن به نتیجه همراهی میکند.
یکی از مهمترین ویژگیهای این زبان، سادگی آن است. همین سادگی برنامه باعث میشود که پایتون به یکی از بهترین گزینهها برای کسانی که میخواهند برای اولین بار برنامهنویسی را شروع کنند، تبدیل شود. اگر شما نیز تازه میخواهید کدنویسی را یادبگیرد، و پایتون را انتخاب کردهاید، خبر خوب این است که خیلی سریع میتوانید این برنامه را یادبگیرید و کدنویس را با آن آغاز نمایید.
وقتی از سادگی پایتون صحبت میکنیم، منظورمان این نیست که این برنامه، یک زبان برنامهنویسی ضعیف است. کاملا برعکس Python یک زبان برنامهنویسی سطح بالا، چندمنظوره و مفسری است. همچنین این زبان از برنامهنویسی شیگرا و ساختاریافته بهطور کامل پشتیبانی میکند.
تاریخچه Python
الان که تا حدودی با پایتون آشنا شدهاید، بهتر است کمی هم با تاریخچه این زبان محبوب و اینکه چگونه متولد شده آشنا شوید. تولد این زبان به توسعه زبان برنامهنویسی ABC توسط آقای خودوفانروسوم یک برنامه نویس هلندی که یک زبان دستوری و همه منظوره بود برمیگردد. میتوان گفت این زبان برنامهنویسی نتیجه تلاشی برای برطرف کردن ضعفهای زبان ABC بوده است.
اولین نسخه پایتون در سال 1990 معرفی شد و بعد از یک سال ویژگیهای جدیدی شامل پشتیبانی از مفاهیمی مانند string, class list ,map ,filter و غیره به آن اضافه شد. در سال 2000 نسخه پایتون 2 معرفی شد و با توجه به سابقه آن برنامهنویسان زیادی از آن استقبال کردند. مهمترین تغییر در نسخه جدید پشتیبانی از Unicode بود که برای نمایش کاراکترها، از 16 بیت استفاده میکند.
همانطور که میدانید نیاز به تغییرات و بهبود برای زبانهای برنامهنویسی یک اصل اساسی محسوب میشود. به همین دلیل در سال 2008 پایتون 3 معرفی شد. اوایل که پایتون 3 معرفی شده بود به دلیل در دسترس نبودن کتابخانهها و پکیجهای پایتون 2 در نسخه 3 بسیاری از پایتون کاران از آن استقبال نکردند. اما با گذشت زمان این نسخه هم توانست جایگاه خود را در میان برنامه نویسان پیدا کند. همچنین توسعهدهندگان پایتون، برای نسخه 2 آپدیتهای جدیدی ارائه نمودند که کمک میکند تا برنامهنویسان بتوانند برنامههای خود را در پایتون 2 نوشته و در پایتون 3 اجرا و پردازش کنند.
ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون
ویژگیهای مختلفی میتوان برای این زبان برنامهنویسی عنوان کرد. این ویژگیها شامل:
متن باز و رایگان
پایتون یک زبان متن باز است و این به معنی این است که همه میتوانند به سورس کدهای آن دسترسی داشته باشند و آن را تغییر داده و توسعه دهند.
یک زبان مفسری
زبانهای مفسری زبانهایی هستند که، برای اجرا به طور خط به خط بررسی و پردازش میشوند و در صورت عدم وجود خطا اجرا میشوند. پروسه خطایابی در این برنامهها راحتتر و زمان پردازش و اجرا بیشتر است.
زبان سطح بالا
زبانهای سطح بالا، به زبانهایی گفته میشوند که به زبان گفتار انسان نزدیک هستند. برنامهنویسی با این زبانها ساده است و فقط لازم است برنامهنویس قواعد برنامهنویسی را رعایت کند تا سیستم خواسته برنامهنویس را به زبان ماشین ترجمه و پردازش نماید.
پشتیبانی از انواع روش های کد نویسی
پایتون زبانی قدرتمند و منعطف است که ساختاری منظم داشته و کدنویسی در آن بسیار راحت است. این زبان از انواع روشهای برنامهنویسی مثل شیگرا، تابعی، پروسهای و ساختاریافته پشتیبانی میکند. همین دلیل هم باعث شده که در پروژههای بزرگ و حساس بتوان روی این زبان محبوب حساب باز کرد.
کاربردهای پایتون
کاربردهای پایتون، بسیار هستند. چند کاربرد مهم پایتون عبارتند از:
- یادگیری ماشین و هوش مصنوعی
- طراحی وب سایت و برنامههای اینترنت
- ساخت برنامههای دسکتاپ
- ساخت بازیها
- تجزیه و تحلیل دادهها
- اسکریپت نویسی
- هک و تست نفوذ
- ساخت اپلیکیشن موبایل
کدام شرکت ها از پایتون استفاده می کنند؟
امروزه پایتون یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی در دنیا محسوب میشود. هرجا که بحث کدنویسی، هوشمندسازی و غیره باشد، زبان برنامه نویسی پایتون هم آنجا حضور دارد. همانطور که در بالا اشاره شد به خاطر ویژگیهایی که زبان برنامه نویسی پایتون دارد، در پروژههای بزرگ و حساس مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین بخاطر استفاده در حوزههای مختلف و توسط شرکتهای معروف و معتبر، این زبان در سراسر دنیا در دانشگاهها و مدارس آموزش داده میشود. در زیر برخی از شرکتهای بزرگی که از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده میکنند را نام میبریم.
- Spotify
- Netflix
- Uber
- Dropbox
همانطور که مشاهده میکنید هرکدام از این شرکتها در حوزههای متفاوتی فعالیت میکنند ، اما بخاطر گستردگی حوزه عملکردی این زبان برنامهنویسی، تمامی این شرکتها برای توسعه محیطهای نرمافزاری و سرویسهای تحت وب خود از پایتون بعنوان یکی از زبانهای اصلی استفاده میکنند.
نظرات
0 دیدگاه