برنامه نویسی Front-End چیست؟ یک فرانت اند کار کیست؟ و چه می‌کند؟

سمانه پرهیزکار

اگر درباره طراحی سایت کنجکاو باشید و کمی جستجو کرده باشید، حتما کلمات فرانت اند و بک اند به گوشتان خورده است. شاید هم زمانی که درباره طراحی سایت از کسی پرسیده‌اید، در جواب پرسیده باشد می‌خواهی فرانت اند کار شوی یا بک اند کار؟ ولی شاید شما معنای آن را نمی‌دانستید.
در این مقاله ما تلاش می‌کنیم تا برایتان به سادگی توضیح دهیم که فرانت اند چیست و برنامه نویس فرانت اند کیست؟ پس اگر در این باره کنجکاو هستید و می‌خواهید مسیر خود را در حوزه طراحی سایت شروع کنید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

چجوری توسعه دهنده فرانت اند Front-end بشیم

frontEnd چیست؟

فرانت اند یا FrontEnd به بخش‌هایی از یک نرم افزار، اپلیکیشن و یا وب سایت که توسط کاربران قابل مشاهده است گفته می‌شود. به این صورت که در فرانت اند، کدهای غیرقابل درک برای کاربران به صورت نمادها و ظاهری گرافیکی و زیبا ایجاد می‌شود تا کاربران بتوانند به سادگی آن‌ها را درک کرده و با آن ارتباط برقرار کنند و استفاده از سایت یا نرم افزار برایشان ساده و راحت باشد. پس می‌توان گفت هر چیزی که در سایت برای کاربران قابل درک است، مانند فرم‌ها، هر نوع اطلاعاتی شامل، صدا، تصویر، و موارد دیگر در این بخش قرار می‌گیرد.

فرانت اند خود به دو بخش متفاوت و اصلی طراحی و دیگری توسعه رابط کاربری تقسیم می‌شود که هر بخش کار متفاوتی انجام می‌دهد. در بخش طراحی، طراحان با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی ظاهر سایت را طراحی می‌کنند. این نرم افزارها شامل: فتوشاپ، ادوبی ایکس دی، فیگما و …. است.

در بخش توسعه رابط کاربری ظاهر سایت که قبلا طراحی شده بود به صورت کدهای قابل فهم برای سیستم پیاده سازی می‌شود. این کدها با کمک زبان‌های نشانه گذاری شامل HTML ،CSS ،javaScript پیاده سازی می‌شوند. این زبان‌ها را زبان‌های سمت کاربر یا Client-Side می‌گویند. زیرا کدهای نوشته شده در فرانت اند در مرورگر کاربر پردازش و اجرا می‌شود. بخش فرانت اند و بخش بک اند با هم در ارتباط مستقیم هستند.

برای برنامه نویسی Front end کدام زبان ها لازم است؟

زبان‌های برنامه نویسی زیادی برای کدنویسی در حوزه فرانت اند، وجود دارد، اما از این میان می‌توان سه زبانHTML  ،CSS ، JavaScript،  را به عنوان سه زبان اصلی در این حوزه معرفی کرد که هر فرانت‌اند کاری باید به آن‌ها مسلط باشد. البته باید بدانید که زبان‌های برنامه نویسی در طی زمان مدام به روز می‌شوند و نسخه‌های جدیدی از آن‌ها وارد بازار می‌شود. و گاها بخش‌هایی به عنوان فریم ورک به عنوان نسخه‌های بهبود یافته این زبان‌ها ارائه می‌شود.

یکی برنامه نویس Front End به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

در کسب و کارهای آنلاین فرانت اند یکی از مهم‌ترین بخش‌های کسب و کار محسوب می‌شود. زیرا اولین و مهم‌ترین بخشی است که کاربر یا مشتری با آن در ارتباط است. و همیشه اولین برخوردها بیشترین اثر را بر روی مخاطب می‌گذارد. به همین دلیل اگر قصد دارید در این حوزه وارد شده و به عنوان یک طراح و توسعه دهنده فرانت اند مشغول به کار شوید، باید یک سری ویژگی‌ها و مهارت‌های خاصی داشته باشید. در این بخش در خصوص مهارت‌های مورد نیاز یک فرانت اند کار صحبت می‌کنیم.

تسلط به زبان‌های برنامه نویسی

برای اینکه بتوانید یک توسعه دهنده Frontend  شوید، در گام اول باید با یادگیری و تسلط بر روی کد نویسی با زبان‌های HTML ، CSS ، JavaScript شروع کنید. خبر خوب این است که کدنویسی فرانت اند، در مقایسه با سایر حوزه‌ها و زبا‌ن‌های برنامه نویسی راحت‌تر بوده  و در نتیجه یادگیری آن هم سریع‌تر است. همچنین منابع زیادی برای یادگیری این زبان‌ها در اینترنت وجود دارد که به راحتی می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید و حتی در صورت برخورد با مشکل یا داشتن سوال، می‌توانید با طرح در انجمن‌های مربوطه به جواب برسید.

آشنایی با کتابخانه‌ها و فریم ورک‌های جاوا اسکریپت

با توجه به وجود استانداردهای زبان برنامه نوسی جاوا اسکریپت، پیاده سازی‌های متنوعی می‌توان با این برنامه انجام داد. فریمورک‌های جاوا اسکریپت امکانات زیاد و پیشرفته‌ای را دراختیار طراحان قرار می‌دهد. زیرا هر از گاهی یک فریمورک جدید و سفارشی به ان اضافه می‌شود. از جمله این فریم ورک‌ها می‌توان به Angular ، Vu.js و … اشاره کرد.

کار با نرم افزارهای گرافیکی

در بیشتر مراحل طراحی رابط کاربری نرم افزارهای گرافیکی مانند Adobi XD ،PhotoShop ،Figma و … مورد استفاده طراحان فرانت اند قرار می‌گیرد. به همین دلیل شما نیاز دارید که حداقل کار با یکی از این نرم افزارها را بلد باشید.

آشنایی با اصول طراحی واکنش گرا

وقتی صحبت از یک طراحی واکنش گرا می‌شود، منظور این است که طراحی رابط کاربری باید به گونه‌ای باشد که سایت یا اپلیکیشن در هر دستگاه با هر سازی که اجرا می‌شود، دچار اختلال نشود. و باید بتواند واکنشی مناسب با دستگاهی که در آن اجرا می‌شود، بدهد. اگر رابط کاربری به درستی طراحی نشود، باعث می‌شود، کاربران با دستگاه‌های خاص نتوانند با محصول شما کار کنند و شما بخشی از کابران یا مشتریان را از دست می‌دهید.

آشنایی با اصول تجربه کاربری

می‌توان گفت، یک برنامه نویس فرانت اند موفق، کسی است که در درجه اول کاربران هدف و نیازهایشان را بشناسد و طراحی و پیاده سازی خود را براساس شناخت این نیازها انجام دهد. این گونه یک طراح فرانت اند، می‌تواند رابط کاربری سایت یا اپلیکیشن را به گونه‌ای طراحی کند که کاربران بهترین تجربه را حین استفاده از برنامه داشته باشند.

سلیقه و خلاقیت

در طراحی رابط کاربری یک طراح فرانت اند باید خلاقیت داشته باشد تا بتواند طرح‌هایی متفاوت، خلاقانه و جذاب و کاربرپسند داشته باشد. داشتن خلاقیت در عین رعایت استانداردها کمک می‌کند یک طراح فرانت اند از بقیه رقبای خود متمایز بوده و از آن‌ها پیشی بگیرد.


برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button