برنامه نویسی Backend در حقیقت توسط کاربر قابل دیدن نیست. کدنویسی Back End اصطلاحا مربوط به پشت وب سایت می باشد، اما طراحی یا کد نویسی Front End به جلوی وب سایت و آنچه که کاربر میبیند مربوط می شود. برنامه نویسی Back End به کدنویسی و برنامه نویسی هر چیزی مرتبط است که در پشت صحنه وب سایت اتفاق میفتد. در ادامه بیشتر درباره برنامه نویسی بک اند یا Backend توضیح خواهیم داد.
برنامه نویسی بک اند ( backend ) به بخشی از یک وب سایت یا نرم افزار می گویند که کاربران قادر به مشاهده آن نیستند. در حقیقت بک اند مغز یک وب سایت است که وظیفه کنترل را بر عهده دارد. کدهایی که در بخش بک اند نوشته می شوند به طور مستقیم با سیستم ارتباط ندارند و از طریق سرور به مرورگر کاربرها ارسال می شوند. همین امر سبب شده است که به برنامه نویسان بک اند برنامه نویسان سمت سرور یا Server Side بگویند.
برنامه نویس backend کیست؟
برنامه نویسی که بخش Back-End سایت را کدنویسی می کند را برنامه نویس بک اند می گویند. توسعه دهندگان بک اند نقش کلیدی در تیم های برنامه نویسی و طراحی وب دارند. وظایف یک برنامه نویس بک اند به شرح زیر است:
- مجتمع سازی API ها
- آنالیز داده های وب سایت
- مجتمع سازی محاسبات ابری
- نگهداری از سیستم مدیریت محتوا
- مدیریت پایگاه داده و ایجاد و ادغام آن
- آشنایی کامل با انواع سیستم عاملها
- دارا بودن دانش کافی درمورد فناوریهای وب سرورها
- استفاده از فریمورک های بک اند به منظور ساخت نرم افزار سمت سرور
- جلوگیری از هک شدن سیستم و داشتن اطلاعات کافی درمورد تنظیمات امنیتی
مهارت های یک برنامه نویس backend
مهارتهایی که برای فعالیت در برنامه نویسی بک اند نیاز دارید:
تسلط به زبان های برنامه نویسی سمت سرور
افرادی که قرار است در برنامه نویسی backend یا سمت سرور کار کنند باید حداقل به یکی از زبان های برنامه نویسی سمت سرور تسلط داشته باشند. این زبان های برنامه نویسی شامل Java، PHP، Python و غیره می باشد. تسلط به زبان های برنامه نویسی سمت سرور منجر میشود که :
- کدها با امنیت بیشتری نوشته شوند.
- کدها با سرعت بیشتری اجرا میشوند.
- برنامه نویس backend قادر به نوشتن برنامه های شی گرا خواهد بود.
پایگاه داده
زمانی کدنویسی یک برنامه نویس بک اند ارزش خواهد یافت که توسط آن بتواند به یک دیتابیس وصل شود و اطلاعات را بر روی آن ذخیره کند. متخصص بک اند باید مهارت های لازم در این زمینه را داشته باشد. یکی از اصلی ترین کارهای زبان های برنامه نویسی سمت سرور، توانایی ارتباط برقرار کردن آنها با دیتابیس می باشد.MySQL، MongoDB، Oracle، SQL Server و Redis از نرمافزارهای اصلی هستند که به این منظور استفاده میشوند.
سرور
یک برنامه نویس بک اند باید توانایی کار با Apache، Nginx، IIS server و یا Microsoft IIS داشته باشد. در برنامه نویسی backend داشتن پیش زمینه کار با لینوکس یک نکته مثبت می باشد زیرا توانایی کار با سرور را افزایش خواهد داد.
API
آشنایی با وب سرویسها یا API برای یک برنامه نویسی backend اهمیت دارد. آشنایی با ساخت و تحلیل سرویس های REST و SOAP بسیار اهمیت دارد. از دیگر قابلیت های لازم برای برنامه نویسی backend میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تجربه کاری با فریمورکها مانند Django برای پایتون، Larval برای PHP وغیره
- قابلیت نوشتن یونیت تستهای (Unit Test) متفاوت
- شناخت الگوریتم و ساختمان داده
- آگاهی از امنیت دادهها برای فراهم نمودن امنیت متناسب با هر لایه
- شناخت کامل از دستگاههایی نهایی مانند دسکتاپ یا موبایل
- شناخت اولیه از مفاهیم کار فرانتاند مانند HTML و CSS
توانایی حل مسئله
از دیگر مسائلی که در برنامه نویسی backend اهمیت دارد توانایی حل مسئله و داشتن یک ذهن تحلیلگر می باشد.
مقایسه بک اند با فرانت اند
در برنامه نویسی Front End کدها برای کاربران سایت قابل مشاهده میباشد و طراحی وب با تکنولوژی هایی مثل HTML, CSS, Javascript و غیره هستید و تمام کدهایی که نوشتید را کاربر میتواند به راحتی ببیند. زیرا کدهای برنامه نویسی فرانت اند به کاربر مربوط میشوند و آنها دسترسی مستقیم به آن دارند.
در برنامه نویسی backend با زبان هایی مانند PHP ، پایتون و غیره برنامه نویسی می کنند که کاربر هیچوقت به کدهای آن نمیتواند دسترسی داشته باشد. این کدها همچنین سمت سرور پردازش و اجرا میشوند و فرد تنها نتیجه را میتواند مشاهده کند.
Client Side یا سمت کاربر
همچنین Client Side یا سمت کاربر به زبان هایی مانند HTML, CSS, Javascript و غیره گفته میشود و به مجموعه کارهایی که این زبان ها انجام میدهند، طراحی وب یا Front End Development گفته میشود. زبان های برنامه نویسی سمت کاربر به شرح زیر است:
- HTML : یک زبان برنامه نویسی که اسکلت صفحات وب را میسازد.
- CSS : دکور و نمای صفحه های توسط CSS نوشته میشود.
- جاوا اسکریپت
- Ajax : یک زبان کلاینت ساید که برخی پردازشها را بر عهده می گیرد. فرم های مختلف ثبت نام را در سایت های مختلف وجود دارد. بخشهایی از این فرمها را با استفاده از ajax نوشته میشوند.
Server Side یا سمت سرور
زبان های برنامه نویسی Server Side یا سمت سرور بر روی سرور اجرا میشوند و برای اجرا شدن به سرور نیازی نیست. زبان های برنامه نویسی مانند PHP یا ASP.NET برای اجرا به سرور نیاز دارند. حال این سرور میتواند سرور واقعی یا یک لوکال هاست باشد. زبانهای برنامه نویسی که سمت سرور اجرا می شوند، زبانهای Server Side و به مجموع کاری که این زبانها انجام می دهند، برنامه نویسی بک اند یا Back End Development گفته میشود.
پایتون: پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی بک اند است و از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. پایتون دارای کتابخانه های قدرتمند است که کار را برای برنامه نویسان راحت کرده است و در آن فریم ورک های متنوعی وجود دارد.
Golang : یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی بک اند ، زبان Golang است. این زبان دو بار به عنوان زبان سال انتخاب شد. این زبان به اندازه پایتون مشهور نمی باشد. فهم این زبان برنامهنویسی بسیار آسان است و همین باعث شده نه تنها برنامه نویسان حرفه ای بلکه تازه کارها نیز به این زبان رو بیاورند. از مهمترین قابلیتهای Golang، پشتیبانی از همزمانی است. در این وضعیت توابع متفاوت به صورت موازی اجرا میشوند، بدون آنکه بر کار یکدیگر تاثیر بگذارند، به فعالیت خود ادامه میدهند.
نظرات
0 دیدگاه