طراحی اپلیکیشن موبایل اختصاصی برای انواع سیستم عامل ها
طراحی اپلیکیشن و ارائه یک نرمافزار خوب به کاربران، امروزه یکی از بهترین راهها برای معرفی محصولات و خدمات به کاربران در فضای بیپایان اینترنت است. درگذشته و در ابتدای روی کار آمدن اینترنت، هر فردی به شبکه جهانی وب دسترسی نداشت . محدودیتهای بسیاری از جمله سرعت پایین ، ظاهر یکنواخت وب، کمبود قابلیتها و امکانات متنوع باعث میشد تا نتوانید محصولات و خدمات خود را بهتمامی کاربران و به بهترین نحو ارائه دهید. در سالهای اخیر و با گسترش شبکه اینترنتی و همچنین پیشرفت تکنولوژی، کاربران بسیار زیادی به اینترنت دسترسی پیداکردهاند. دستگاههای مختلفی تولید شدهاند تا دسترسی به اینترنت را راحتتر کنند.
اهمیت اپلیکیشنها برای کاربران
در حال حاضر کاربران میتوانند به کمک نرمافزارهای مختلف متصل به اینترنت، از تمامی قابلیتها و امکانات استفاده کنند. از این طریق نیازهای خود را برطرف کنند. در این راستا برنامهنویسی نیز پیشرفت زیادی کرده است. برنامهنویسان زیادی دست به طراحی اپلیکیشنهای متنوع و خارقالعاده باقابلیتهای فراوان زدهاند. بهویژه طراحی نرمافزار برای موبایل و تبلت بازار بسیار داغی پیدا کرده و انواع زبانهای کدنویسی و طراحی گرافیک در آن به کار برده شده است تا کاربران را هر چه بیشتر به خود جذب کند.
در کنار اینها، شرکتهایی نظیر گوگل و اپل نیز دستبهکار شده و بانکهای نرمافزاری خود یعنی Google Play Store و Apple Store را برای کاربران سیستمعاملهای اندروید و IOS راهاندازی کردهاند. بهاینترتیب کاربران میتوانند هرچه راحتتر و سریعتر به نرمافزارهای متنوع و پرکاربرد دسترسی داشته و برنامهنویسان نیز نرمافزارهای بهتر و قویتری تولید کنند.
مدیران و صاحبان کسبوکار در سایتهای اینترنتی و حتی فعالان بازار نیز میتوانند از این فرصت نهایت استفاده را کرده، نرمافزارهای موردنیاز در زمینه کاری خود را بهصورت سفارشی تهیه و در اختیار کاربران و مشتریان خود قرار دهند. زیرا طراحی اپلیکیشن و عرضه آن برای دستگاههای متصل به اینترنت از جمله موبایل و تبلت، میزان محبوبیت و درآمد را بهشدت تحت تأثیر قرار داده و بازده ای بهمراتب بیشتر از سایتهای اینترنتی دارد.
اهمیت طراحی یک نرم افزار مناسب در طراحی اپلیکیشن
البته در تولید و طراحی نرمافزار خوب و با گرافیک بالا و همچنین تبلیغات گسترده برای معرفی نرمافزار به کاربران هزینه زیادی را در برداشته اند. بیشتر مدیران فکر میکنند که با انجام این کارها میتوانند نتایج مثبت و درآمد بیشتری داشته باشند. اما نکات و موارد مهم در طراحی و تولید یک نرمافزار خوب و کاربرپسند وجود دارند که میتوانند تأثیر زیادی در فروش و محبوبیت نرمافزار داشته باشند.
از جمله این موارد، طراحی رابط کاربری خوب و کاربرپسند و همچنین راحتی استفاده از نرمافزار برای کاربران است. درصورتیکه کاربران از فضای کاربری نرمافزار رضایت نداشته و نتوانند از قابلیتها و امکانات موجود در آن بهراحتی استفاده کنند، پروژه تولید این نرمافزار شکست خواهد خورد و هیچ ارزشی نخواهد داشت.
قابل ذکر است که تکنیک ها و استانداردهای طراحی اپلیکیشن هر ساله تغییرات زیادی داشته و پیشرفت میکند. در نتیجه برای داشتن یک نرم افزار پر بازده و محبوب باید به ویژگی ها و نکات زیادی توجه کرد.
اگر شما نیز برای طراحی و پیاده سازی اپلیکیشن های خود به کمک و مشاوره نیاز دارید، آژانس دیجیتال مارکتینگ آدم برفی می تواند در این زمینه به شما کمک کند:
شماره تماس مستقیم کارشناس : 09361911468
ویژگیها و نکات مهم در طراحی اپلیکیشن
از اهمیت اپلیکیشنها در زندگی روزمره افراد مختلف آگاه شدید، در ادامه رعایت نکات ذکر شده میتواند به شما در داشتن یک نرمافزار موبایل برای هر سیستم عاملی کمک کند. در تیم آدمبرفی این نکات در کنار هزاران نکته اختصاصی دیگر برای طراحی یک اپلیکیشن موردتوجه قرار میگیرد:
چینش ساده بخشها و امکانات
اول نکته در طراحی نرمافزار کاربردی و کاربرپسند، توجه بهسادگی در چینش بخشهای اصلی و منوها، استفاده از لینکها در مکان صحیح، توجه به ابعاد و ویژگیهای عکسها و المانها، دستهبندیهای موارد و امکانات گنجانده شده در نرمافزار است. زمانی که شما میخواهید از یک نرمافزار استفاده کنید، باید بتوانید بهراحتی تمامی موارد موجود در آن را بهسرعت و در کوتاهترین زمان ممکن پیدا کرده و از آنها استفاده نمایید.
اگر کاربر وارد نرمافزار شما شده و برای پیداکردن موارد موردنیاز خود مدت زیادی وقت صرف کند اما نتواند به هدف خود برسد یا حتی در پیداکردن دستهبندیها و بخشهای نرمافزار با مشکل مواجه شود، صددرصد از نرمافزار خارج شده و این نرمافزار حذف میکند.
توجه داشته باشید که قابلیت تعامل کاربر با نرمافزار، بهدستآوردن درک و فهم دست از نقشه داخلی نرمافزار و پیداکردن سریع مواردی در نرمافزار به دنبال آنها میگردد از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و باید در طراحی اپلیکیشن حتماً به آن توجه شود.
پس استفاده از یک طرح و چینش ساده میتواند بسیار مهم و مؤثر باشد. زیرا کاربران میتوانند با کمترین جستجو به هدف خود دست پیدا کرده و در اولین استفاده، نحوه کار با تمامی بخشهای نرمافزار را فرابگیرند.
چینش ساده اما مؤثر بخشها، منوها، لینکها، عکسها، المانها، دستهبندیها و سایر امکانات و عناصر مورداستفاده در نرمافزار کار چندان ساده و راحتی نیست و نیاز به تجربه، مهارت و دانش کافی دارد؛ بنابراین برای طراحی و ساخت نرمافزار موردنیاز بهتر است از تیم برنامهنویسی و گرافیستهای حرفهای و باتجربه استفاده نمایید تا بتوانید به نتایج موردنظر خود دست پیدا کنید.
تعیین چارچوب در طراحی اپلیکیشن
دوم گام در طراحی نرمافزار خوب و کاربردی، تعیین چارچوب قاعده کلی در طراحی و ثبات در استفاده از طرحها، رنگها و اندازههای المانهای مختلف است. برقراری تناسب طرح و رنگ با نوع کسبوکار و زمینه فعالیت شما بسیار پراهمیت بوده و حتماً باید در بخشها و صفحات مختلف نرمافزار از الگوی مشخص و ثابت پیروی شود.
کاربران نرمافزارها به طور ناخودآگاه توجه بسیار زیادی به جزئیات بخشهای مختلف نرمافزار داشته و در ذهن خود آنها را تحلیل میکنند. همچنین بهسرعت متوجه ناهماهنگیها و بهم ریختگیهای جزئی در طراحی و ساختار نرمافزار شده و به آن امتیاز میدهند؛ بنابراین تعیین و پیروی از چارچوب مشخص و هوشمندانه در نرمافزار میتواند امتیاز بسیار بالایی برای شما به همراه داشته باشد.
استفاده از طراحی UI/UX در نرمافزار
همانطور که میدانید، در طراحی اپلیکیشن حرفهای، توجه به گرافیک بسیار ضروری و پراهمیت بوده و میتواند نرمافزار شما را تا حد زیادی نسبت به رقبا متمایز کند. به طور معمول در بسیاری از شرکتها و تیمهای برنامهنویسی و تولیدکننده نرمافزار، برنامهنویسان با استفاده از طرحهای آماده یا از پیش استفاده شده نرمافزار را راهاندازی میکنند. در برخی شرکتها نیز برنامهنویسان با استفاده از مهارت تجربی خود در طراحی با استفاده از نرمافزارهایی مثل Adobe Photoshop، Adobe Illustrator یا Adobe XD اقدام به ویرایش و آمادهسازی طرحهای مناسب برای نرمافزار خواهند کرد.
اما یک طراح حرفهای برای طراحی فضای داخلی، المانها، عکسها، آیکنها در تمامی بخشهای نرمافزار از ابزارها به طور حرفهایتر استفاده کرده و سعی میکند با استفاده از طراحی UI/UX ، طرحی ویژه و قابلرقابت با دیگر نرمافزارها تولید نماید.
طراحی اپلیکیشن با استفاده از طراحی UI/UX فضایی کاملاً متفاوت برای نرمافزار شما خلق خواهد کرد. زیرا این نوع طراحی میتواند ظاهری بسیار متفاوت و پویا برای نرمافزار شما ایجاد کرده کاربران را بهراحتی به خود جذب کند.
استفاده از ویدئو و انیمیشن در نرمافزار
درگذشته استفاده از ویدئو و محتوای تصویری در تنها در سایتها رواج داشت و البته بازخورد و نتایج بسیار خوبی نیز برای مدیران و صاحبان کسبوکار در اینترنت به وجود آورد. اما در سالهای اخیر، برنامهنویسان توانستهاند با قراردادن ویدئوها و محتوای تصویری در نرمافزارهای مختلف، کاربران زیادی را به استفاده از اپلیکیشنهای متصل به اینترنت جذب کرده و نتایج بسیار خوبی را رقم بزنند.
بهطورکلی استفاده از ویدئو و تصاویر در طراحی اپلیکیشن میتواند برگ برنده قوی برای نرمافزار موردنظر باشد و برتری بسیاری نسبت به رقبا به دست آورد. بر طبق آمار، نرمافزارهایی که در آنها از ویدئو بهعنوان معرفی محصول یا راهنما یا آموزش استفاده شده توانستهاند بیش از 70 درصد کاربران را به نصب و استفاده ترغیب نمایند. بهویژه نرمافزارهای رسانهای که در آنها انواع مختلفی از ویدئوها گنجانده شده است، بسیار پر طرفدار هستند و کاربران ساعتها از آنها استفاده میکنند.
شرط اصلی استفاده از ویدئو در طراحی اپلیکیشن
البته شرط اصلی در استفاده از ویدئو این است که کیفیت و ارزش محتوای ویدئویی بالا باشد تا وقت کاربران برای تماشای یک ویدئو غیرمفید تلف نشود. همچنین ویدئوها باید دارای قابلیت واکنشگرا باشند یا توان در دستگاههای مختلف با هراندازه نمایشگر و در هر حالتی آنها را به بهترین نحو مشاهده کرد.
انیمیشنها و تصاویر طراحی شده به صورت فلش نیز کاربردها و استفادههای متنوعی در طراحی اپلیکیشنها دارند اما در مقایسه با ویدیو ها، میتوان گفت که بازدهی آنها کمتر است. درگذشته استفاده از انیمیشن ها و تصاویر فلش بسیار رواج داشت اما به دلایلی همچون حجم زیاد، کیفیت کم و عدم برقراری ارتباط با کاربران، استفاده از این نوع محتوای تصویری کم رنگ تر شده است.
با این حال میتوان به عنوان راهنما یا به عنوان تکمیل کننده توضیحات از آنها استفاده کرد. توجه داشته باشید که استفاده از انیمیشن و تصاویر فلش به دفعات در نرمافزار، میتواند نتایج مخربی به همراه داشته باشد.
حجم مناسب فایل نصبی اپلیکیشن
یکی از نکات مهم در طراحی اپلیکیشن خوب و کاربرپسند، توجه به حجم نهایی فایل نصبی نرمافزار در دستگاههای مختلف است. همانطور که میدانید، یک نرمافزار متشکل از تعداد بسیار زیاد فایلهای کدنویسی، تعداد زیادی آیکن و تصاویر، تعدادی ویدئوی سیستمی و هزاران محتوای مختلف است. تمامی اینها دارای حجم کیلوبایت و مگابایت هستند که میتوانند حجم نهایی نرمافزار را بالا برده و حجم فایل نصبی را زیاد کنند.
روشها و تکنیکهای بسیاری نیز وجود دارد تا برنامهنویسان و تولیدکنندگان نرمافزار بتوانند با استفاده از آنها حجم نهایی فایل نصبی را کاهش دهند. همچنین میتوانند از زبانهای برنامهنویسی بهروزتر و بهینهتر استفاده کنند. اما در برخی شرایط به دلیل نوع طراحی اپلیکیشن، قابلیتها، امکانات و کاربرد آن شاهد حجم بالا برای دانلود هستیم.
تاثیر حجم بالای فایل نصبی
حجم بالای فایل نصبی میتواند برای کاربران و دستگاههای اجراکننده نرمافزار مشکلاتی به همراه داشته باشد. از جمله این موارد میتوان به مصرف حجم زیاد اینترنت برای دانلود، اشغال فضای زیاد برای نصب و راهاندازی، صرف زمان بیشتر برای اجرا و شروع و کندی و تأخیر در اجرا اشاره کرد. این موارد میتواند علاقهمندی کاربران برای نصب و استفاده از نرمافزار را کاهش داده و حتی تمایل آنها برای استفاده بیشتر از نرمافزار را از بین ببرد. در نتیجه نرمافزار شما محبوبیت خود را ازدستداده و بیارزش میشود.
بنابراین طراحی اپلیکیشن سبک و کمحجم و دارای قابلیتها و امکانات متنوع میتواند بهراحتی کاربران زیادی را برای دانلود و استفاده ترغیب کرده و در تمامی دستگاهها با هراندازه و با هر مقدار حافظهای نصب و اجرا گردد.
نرمافزار برای سیستم عامل های مختلف
یک نرمافزار جامع و کامل، نرمافزاری است که قابلیت اجرا و استفاده در تمامی سیستمعاملهای رایج و محبوب را داشته باشد و بتواند امکانات برابر و یکسانی را در تمامی سیستمعاملها ارائه دهد. از جمله سیستمهای محبوب و کاربردی میتوان به Android، IOS، Windows و Mac اشاره کرد که توسط شرکتهای بزرگ گوگل، مایکروسافت و اپل ساخته شده و تمامی دستگاهها با استفاده از آنها فعالیت میکنند. برنامهنویسان نیز برای طراحی اپلیکیشن خود یکی از این سیستمهای عامل را هدف قرار میدهند.
اما نرمافزاری که بتواند خدمات خود را به کاربران تمامی این سیستمهای عامل ارائه دهد برنده خواهد بود. برای این کار نیز باید از زبانهای برنامهنویسی مختلفی استفاده کرد تا بتوان به بهترین محصول رسید. البته تکنولوژیها و ابزارهایی نظیر react native و native script نیز در اختیار طراحان قرار گرفته است تا بتوانند با کاهش وقت و هزینه، بهترین نرمافزار را برای سیستمعاملهایی مختلف تولید نمایند.
انتخاب نام و لوگوی نرمافزار در طراحی اپلیکیشن
برای معرفی یک نرمافزار، اولین مرحله انتخاب نام مناسب و لوگوی ویژه برای شناسایی نرمافزار به کاربران است. همانطور که در طراحی اپلیکیشن باید از نامها و آیکونهای مناسب برای بخشهای مختلف نرمافزار استفاده شود، نام و لوگوی نرمافزار نیز اهمیت زیادی داشته و باید گویای تمامی ویژگیها و قابلیتهای نرمافزار باشد.
همچنین باید بهگونهای انتخاب گردد که بهراحتی در ذهن کاربران جای گرفته و بهخاطر سپرده شود. به طور مثال آیکن نرمافزار اینستاگرام شبیه به یک دوربین عکاسی است که در معرف زمینه فعالیت نرمافزار بوده و بهراحتی در ذهن باقی میماند. نام این نرمافزار نیز از کلمات Instant Camera به معنای عکاسی فوری و Telegram به معنای ارسال پیام نوشتاری تشکیل شده است.
توجه بهتناسب رنگها در طراحی اپلیکیشن
مهمترین عنصر در دنیای دیجیتال، رنگها هستند. انتخاب رنگهای مناسب و ترکیب رنگهای مختلف به حدی پراهمیت است که اشتباه در انتخاب و بهکارگیری آنها میتواند آینده نرمافزار را به شکست ختم کند. همانطور که میدانید، رنگشناسی یک علم است و به روانشناس دیداری ما بر میگردد. زیرا رنگها سرشار از احساسات هستند و میتوانند بهراحتی با بیننده ارتباط برقرار نمایند.
به همین منظور برای انجام طراحی گرافیک نرمافزار باید از یک گرافیست آگاه به روانشناسی دیداری و رنگشناسی استفاده کرد. همخوانی بین رنگهای مختلف نرمافزار بسیار ضروری است و به همین منظور باید از یک الگو و چندین رنگ پایه ثابت و مشخص استفاده شود.
حتی همخوانی رنگهای استفاده شده در تبلیغات، شعارها و بنرها، عکسها و هر چیزی که برای معرفی نرمافزار استفاده میشود نیز اهمیت دارد. درصورتیکه نرمافزار شما دارای سایت اینترنتی است، همخوانی رنگهای سایت با رنگهای استفاده شده در طراحی اپلیکیشن نیز باید رعایت شود. البته انتخاب رنگها باید بهگونهای انجام شود که بتواند آیتمهای مختلف نرمافزار نظیر دکمهها، کادرها، باکسها، نوشتهها، سایهها و پسزمینه را از هم متمایز کند. بهطورکلی رنگهای انتخاب شده باید معرف نوع کسبوکار شما و کاربرد نرمافزار باشند.
قابلیت ریسپانسیو یا واکنشگرا در طراحی اپلیکیشن
همانطور که گفته شد، یک نرمافزار باید قابلیت تطابق و هماهنگ شدن با ابعاد نمایشگر دستگاه و همچنین اجرا در حالت عمودی یا افقی را داشته باشد. دلیل این امر نیز تنوع بسیار دستگاههای موجود در بازار با ابعاد نمایشگرهای متنوع است. قابلیت ریسپانسیو به حدی مهم است که حتی گوگل در نتایج جستجو در پلیاستور نیز این فاکتور را جزو اولویتهای خود قرار داده است و امتیاز ویژهای به این نرمافزارها اختصاص میدهد.
بهروزرسانی و توسعه نرمافزار
یکی از نکات کلیدی در طراحی اپلیکیشنها این است که تولیدکنندگان به طور مستمر و بهصورت دورهای نرمافزار خود را مورد بررسی و بهینهسازی قرار داده و آیتمها و فاکتورهای جدید را به آن اضافه نمایند یا موارد غیرکاربردی را حذف کنند. همچنین زبانهای برنامهنویسی مختلفی را در روند طراحی و بروزرسانی استفاده کرده تا بهترین نتایج با بالاترین بازده و سرعت در اجرا حاصل گردد. باید بدانید که کاربران همیشه به دنبال نرمافزارهایی هستند که سرعت بالایی در اجرا داشته و بدون تأخیر عمل کنند.
همچنین در نسخههای جدید نرمافزار به دنبال یافتن تغییرات اساسی و قابلیتهای جدید هستند. این موارد به کاربر اطمینان میدهد که طراحان نرمافزار، هنوز فعال بوده و به دنبال رفع نیازهای کاربران خود هستند. ارائه نرمافزار کند و یا نسخههای بروز شده اما بدون تغییرات ملموس میتواند زنگ هشدار برای مالکان نرمافزار باشد زیرا این روند میتواند کاربران آنها را بهشدت کاهش دهد.
دسترسیها موردنیاز اپلیکیشن
برنامهنویسان دستگاههای کامپیوتری و موبایل میدانند که برای اجرای کامل و درست نرمافزار باید گزینههایی را در طراحی اپلیکیشن خود لحاظ کرده تا نرمافزار بتواند برخی اطلاعات لازم برای بهینهسازی و ایجاد ارتباط با کاربر را از دستگاه میزبان برداشت کند. به معنای دیگر، هر نرمافزار نیازمند دسترسی به اطلاعات لازم از طریق بررسی اطلاعات دستگاه کاربر دارد.
زمانی که شما نرمافزاری را نصب و راهاندازی میکنید، در اولین اجرا مجوزها و تقاضای دسترسی به بخشهای مختلف از جمله حافظه داخلی، دوربین، میکروفون، بلندگو، شماره مخاطبین، اینترنت، GPS و … به نمایش درمیآید. البته نوع و تعداد تقاضای دسترسی در نرمافزارهای مختلف متفاوت است و صدور مجوز از طرف شما در بسیاری موارد کاملاً اختیاری است.
اما در برخی موارد برنامهنویس در طراحی اپلیکیشن خود درخواست مجوزهای زیادی را ایجاد کرده که بسیاری از آنها موردنیاز نیستند. به طور مثال نرمافزار دوربین موبایل نیازی به دسترسی در مخاطبان ندارد. اما برخی نرمافزارها چنین تقاضایی را ارائه میدهند که میتوان هشداردهنده باشد. توجه داشته باشید که تناسب میان تقاضای دسترسی و نوع کارکرد نرمافزار بسیار مهم است و اعتماد یا عدم اعتماد کاربران را به دنبال دارد. عدم اعتماد کاربران به نرمافزارها میتواند باعث کاهش محبوبیت آنها گردد.
امکان آنالیز و بررسی علایق و نیازهای کاربر
یکی از قابلیتهای جدید کاربردی در نرمافزارها، قابلیت آنالیز و بررسی علایق و نیازهای کاربران استفادهکننده از قسمتهای مختلف نرمافزار است. این قابلیت رفتارها و نیازهای شما را تحلیل کرده و بهترین نتایج را در اختیار شما قرار میدهد. به طور مثال، نرمافزار مشاهده فیلم آنلاین سعی میکند تا سبک و نوع فیلمهای موردعلاقه شما را تشخیص داده تا بتواند بهترین پیشنهادات را به شما ارائه دهد. این قابلیت به طراحان نیز کمک کرده تا بداند که در نسخههای آینده چه قابلیتهایی را به نرمافزار اضافه یا از حذف کنند یا چه تغییراتی در عملکرد آن به وجود آورند.
قابلیت شخصی سازی در طراحی اپلیکیشن
بسیاری از برنامهنویسان نرمافزار خود را بهگونهای طراحی و آمادهسازی نمایند که کاربران بتوانند به سلیقه خود تغییراتی را در تنظیمات و برخی بخشهای نرمافزار ایجاد نمایند. به بیان دیگر، امکان شخصیسازی امکانات و ویژگیهای ظاهری نرمافزار و همچنین تغییر در تنظیمات عملکرد نرمافزار توسط کاربر میتوان بازخورد بسیار مثبتی را دریافت کرده و محبوبیت بسیاری همراه داشته باشد. مدیریت اعلانها، تغییر در طرح پسزمینه، تغییر حالت شب و روز، تغییر محل ذخیرهسازی، تغییر در نوع چینش منوها و آیتمها و … از جمله رایجترین شخصیسازیها هستند.
استفاده از قابلیت یکدست
یکی از قابلیتهای جالب و کاربردی که در طراحی اپلیکیشن میتوان ایجاد کرد، قابلیت استفاده از نرمافزار با یکدست و انگشت شست است. در بسیاری از مواقع ممکن است کاربران بخواهند با یکدست از موبایل خود استفاده کرده و نرمافزارها را اجرا و از آن استفاده نمایند. در چنین حالتی بهتر است نرمافزار دارای قابلیت استفاده با یکدست باشد. زیرا باعث میشود تا کاربر بتواند بهراحتی با یکدست از نرمافزار استفاده کرده و به تمام آیتمهای درون آن دسترسی پیدا کند. بهویژه اگر بتوان با انگشت شست به بخشهای بالای نرمافزار دسترسی داشت، فوقالعاده است. به همین دلیل قراردادن المانهای درون نرمافزار در نقاطی دسترسی راحتتری برای کاربر ایجاد کند میتواند بسیار مفید باشد.
امکان ثبتنام کاربر و ایجاد پروفایل شخصی
در سالهای اخیر، بسیاری از نرمافزارها قابلیت ثبتنام را برای کاربران فراهم کردهاند و کاربران میتوانند با استفاده از ایمیل، نام مستعار یا شمارهتلفن، در نرمافزارها ثبتنام کنند. اما قابلیت جدیدی که در طراحی اپلیکیشنها ایجاد شده است، امکان ایجاد پروفایل شخصی برای کاربران را نیز فراهم کرده تا بتوانند ارتباط بیشتری با نرمافزار ایجاد کنند.
در واقع ثبتنام در نرمافزار و ایجاد پروفایل شخصی باعث میشود تا کاربر بتواند تمامی فعالیتها و اقدامات خود را مدیریت کرده و از امکانات بیشتری نسبت قبل برخوردار گردد. همچنین در برخی نرمافزارها امتیازات و امکانات ویژه برای کاربرانی که ثبتنام کردهاند در نظر گرفته شده است و کاربران زیادی نیز از این موارد استقبال میکنند. این قابلیتها برای نرمافزارهای فروشگاهی، تماشای فیلم، سوسیالها و نرمافزارهای خدماتی بسیار ضروری است.
امکان پرداخت آنلاین در نرمافزار
ایجاد قابلیت پرداخت آنلاین یکی از فاکتورهای مهم در طراحی اپلیکیشنهای فروشگاهی و بهویژه نرمافزارهایی است که در آنها خرید اشتراک یا ارتقا سطح و افزایش قابلیت ارائه میشود. درواقع در زمان پرداخت هزینه کاربر باید بتواند از طریق خود نرمافزار به درگاه پرداخت آنلاین امن و مطمئن متصل شده و پرداخت خود را انجام دهد. این قابلیت امتیاز بزرگی برای یک نرمافزار محسوب شده و بازخورد بالایی دارد.
در کنار پرداخت آنلاین، امکان دیگری نظیر مراحل خرید، روند ارسال محصول و انتخاب عملیات پست نیز در نرمافزارهای فروشگاهی قرار داده شده است تا خرید را برای کاربران بسیار راحتتر نماید.
امکان دریافت بازخورد از کاربران
بازخورد یا فیدبک (Feedback) قابلیتی است که کاربران میتوان از طریق آن، نظرات، امتیازات و حتی شکایت خود از عملکرد نرمافزار را به گوش تیم طراحی اپلیکیشن برسانند. بخش تماس با پشتیبانی، ارسال پیام به پشتیبانی، امتیازدهی به نرمافزار و … جزو راه های دریافت بازخورد از کاربران هستند. این موارد میتواند به طراحان در بهبود عملکرد نرمافزار یا اصلاح آن نقش مهمی ایفا نماید.
میزان مصرف باتری در استفاده از نرمافزار
همانطور که میدانید، در زمان استفاده از نرمافزار، مقداری از نیروی باتری برای اجرای برنامهها مصرف میشود. همچنین دستگاههای قابلحمل نظیر موبایل، تبلت و لپتاپ دارای باتریهای شارژی با ظرفیت محدود هستند.بنابراین برنامهنویسان و طراحان باید به این نکته توجه داشت باشند که اجرای نرمافزار باعث مصرف مقدار کمی از نیروی باتری شود. برخی نرمافزارها به علت قدرت زیاد و گرافیک بالا یا به علتهای دیگر باعث میشوند تا باتری بهسرعت خالی گردد. اما نرمافزار بهگونهای بهینه شده باشد که با مصرف کمترین شارژ، بیشترین بازده را در اختیار کاربران قرار دهد.
قابلیت جستجو در نرمافزار
ایجاد قابلیت جستجو در بخشهای مختلف نرمافزارهای مختلف بهویژه در نرمافزارهای فروشگاهی و نمایش فیلم میتواند امتیاز بالایی برای نرمافزار به دست آورد. همانطور که میدانید، کاربران دوست دارند هرچه سریعتر هدفهای خود در نرمافزار را پیدا کرده و از آن استفاده کنند. وجود قابلیت جستجو میتوان بسیار مفید واقع شود. همچنین افزودن فیلترها در قابلیت جستجو بهنوعی برگ برنده است و استفاده از نرمافزار را برای کاربران بسیار راحتتر و لذتبخشتر خواهد کرد.
تعامل با دیگر نرمافزارهای نصب شده
به طور معمول زمانی که از یک نرمافزار استفاده میکنید، برخی نرمافزارها به طور همزمان در حال اجرا و پردازش هستند اما تنها نرمافزار موردنظر شما در نمایشگر دیده میشود. برنامهنویسان در طراحی اپلیکیشن به این نکته نیز توجه کرده و نرمافزارهای را بهگونهای طراحی کردهاند تا بتوان بتوانند به طور همزمان و بدون تداخل با یکدیگر عمل کرده و تأثیری بر یکدیگر نداشته باشند. همچنین قابلیت اولویتبندی در نرمافزارها نیز ایجاد شده تا بتوانند بر اساس اولویت اجرا شوند.
به طور مثال زمانی که تلفن شما زنگ خورد، ممکن است در حال دانلود یک فایل یا در حال اجرای بازی باشید. در این حالت برقراری تماس اولویت اول محسوب شده و دانلود فایل در اولویت دوم قرار میگیرد. اجرای بازی نیز موقتاً متوقف شده تا بعد از پایان مکالمه بتوانید به ادامه بازی بپردازید. این کار باعث اجرای همزمان نرمافزارها بدون ازدسترفتن اطلاعات و یا امکانات آنها شده و البته به پردازنده دستگاه نیز فشار کمتری وارد میکند.
استفاده از قفلهای امنیتی در نرمافزار
از جمله مهمترین موارد در طراحی اپلیکیشن، استفاده و بهکارگیری قفلهای امنیتی در تولید و استفاده از نرمافزار است. همانطور که میدانید، امنیت اطلاعات در دنیای اینترنت و دستگاههای متصل به آن امری ضروری است. به همین جهت توجهات بسیاری به آن میشود. برنامهنویسان در فرایند تولید نرمافزار خود باید از انواع قفلهای امنیتی بهصورت کدنویسی استفاده کنند تا هکرها و فایلهای مخرب نتوانند به اطلاعات دست یابند. همچنین باید قفلهای امنیتی قابلاستفاده برای کاربران نیز ایجاد گردد تا بتوانند از اطلاعات خود در برابر سارقین، افراد سودجو و دیگر کاربران محافظت نمایند. انواع قفلهای امنیتی تایپ رمز، رسم الگو، اثر انگشت، شناسایی چهره و احراز هویت پیامکی نیز برای این کار طراحی شدهاند.
قابلیت برقراری چت آنلاین
قابلیت برقراری چت آنلاین با تیم پشتیبانی، یکی از انواع راههای ارتباطی با تولیدکنندگان نرمافزار است. تولیدکنندگان،باید در طراحی اپلیکیشن به آن نیز توجه شود. این قابلیت به کاربران کمک میکند تا در موارد لزوم بهصورت آنلاین و آنی با تیم پشتیبانی مکاتبه کرده و از آنها راهنمایی بخواهند. البته اجرای چنین قابلیتی نیازمند تیم پشتیبانی 24 ساعته است که در بسیاری موارد به دلیل هزینهبر بودن، امکانپذیر نیست.
استفاده از قابلیت اعلان در طراحی اپلیکیشن
برخی نرمافزارها نظیر نرمافزارهای فروشگاهی، خبری یا شبکههای اجتماعی سعی میکنند با استفاده از ارسال اعلان به کاربران خود خبررسانی کنند. همچنین ممکن است موضوعی را به آنها یادآوری کنند. همچنین میتوانند انواع تخفیفها، پیشنهادات یا اتفاقات مهم را نیز به اطلاع کاربران برسانند. استفاده از چنین قابلیتی میتواند توجه کاربران به چنین نرمافزارهایی را بیشازپیش جلب نماید. البته استفاده بیش از حد از این قابلیت میتواند منجر به ایجاد حس تنفر در کار شود.
استفاده از QR Code در طراحی اپلیکیشن
کد QR، یک راه سریع و آسان برای ایجاد ارتباط میان دو دستگاه مختلف است. همچنین راهی برای ارائه قیمت محصول، دریافت اطلاعات شناسایی و ورود به برخی خدمات است. در واقع استفاده از کد QR میتواند محبوبیت استفاده از نرمافزار بهشدت افزایش دهد. به طور مثال کاربران میتوانند از طریق کد QR بهراحتی نرمافزار نصب شده بر روی موبایل خود را به نسخه کامپیوتر آن متصل نمایند. یا برای بهاشتراکگذاری فایل موردنظر در دستگاه دیگر، بهراحتی از کد QR برای برقراری ارتباط امن میان دو دستگاه استفاده کنند.
همچنین نرمافزارهای فروشگاهی نیز میتوانند از طریق درج کد QR در سایت خود، اطلاعات و همچنین قیمت محصولات را به کاربران موبایل ارائه دهند. حتی برای پرداخت پول به فروشگاههای حضوری نیز میتوان از کد QR استفاده کرده و آن را اسکن کنید. توجه داشته باشید که استفاده از قابلیت کد QR در طراحی اپلیکیشن میتواند امتیاز بسیار خوبی بهحساب بیاید.
نظرات
0 دیدگاه