چه تفاوتی بین اپلیکیشن‌های وب و اپلیکیشن‌های موبایل وجود دارد؟

سمانه پرهیزکار

اپلیکیشن‌های نرم افزاری امروزه توسط همه استفاده می‌شود. از خرید تا فروش، مطالعه یا فتوشاپ، آشپزی تا مسافرت، برای همه چیز اپلیکیشن هایی در بازار موجود است.

خیلی راحت می‌توانید خانه یا اتومبیل بخرید و همچنین از طریق این اپلیکیشن‌ها آن را بفروشید. هنگامی‌که تلفن همراه یا رایانه شخصی خود را باز می‌کنید، اپلیکیشن‌های متنوعی برای انتخاب پیدا خواهید کرد. مردم از سراسر جهان می‌توانند از طریق این اپلیکیشن‌های نرم افزاری به یکدیگر متصل شوند. این اپلیکیشن‌ها مزایای بسیاری دارند و بیشتر آنها بصورت رایگان در دسترس هستند. فناوری روال زندگی ما را تغییر داده است. به عنوان مثال، اپلیکیشن‌هایی برای ردیابی خواب شما، تعداد قدم‌هایی که پیاده روی کرده اید و مقدار آبی که در طول روز می‌نوشید وجود دارد.

این طیف گسترده ای از اپلیکیشن‌ها در دست ما است که به ما امکان می‌دهد کارهای مختلف را به سرعت و به راحتی انجام دهیم. زندگی با  این راه حل‌های نوآورانه شرکت های توسعه CRM ساده تر شده است.

چه تفاوتی بین اپلیکیشن‌های وب و اپلیکیشن‌های موبایل وجود دارد؟

اپلیکیشن موبایل در مقابل اپلیکیشن وب: تفاوت در چیست؟

شاید تعجب می‌کنید اگر تفاوت بین یک اپلیکیشن تلفن همراه و یک وب اپلیکیشن چیست؟ اگرچه گاهی اوقات احساس می‌شود که این دو یکسان هستند، اما در واقع آن‌ها دو چیز کاملاً متفاوت هستند، حداقل در مورد فن آوری‌های استفاده شده و قابلیت‌هایی که ارائه می‌دهند متفاوت اند.

درک تفاوت‌های این دو برای ساخت یک محصول دیجیتالی موفق کلیدی است. در این مقاله با تفاوت بین اپلیکیشن‌های تلفن همراه و وب آشنا خواهید شد و اطلاعاتی کسب خواهید کرد که به شما کمک می‌کند انتخاب کنید  کدام نوع اپلیکیشن را نسبت به نوع دیگر توسعه دهید. بنابراین، بیایید نگاهی به تفاوت بین یک اپلیکیشن تلفن همراه و یک اپلیکیشن وب بیندازیم.

انتخاب نوع مناسب اپلیکیشن

مردم بیش از هر زمان دیگری از دستگاه‌های تلفن همراه خود برای دسترسی به اطلاعات استفاده می‌کنند. این بدان معناست که اگر کسب و کار شما از طریق دستگاه همراه قابل دسترسی نباشد، به زودی رقبایی که از این مزیت استفاده می‌کنند از شما پیشی می‌گیرند.
با این حال، دسترسی به کاربران خود از طریق یک دستگاه تلفن همراه به آسانی به نظر نمی‌رسد. برای تعیین بهترین روش، استراتژهایی لازم است تا کاربران بتوانند از طریق تلفن همراه خود با تجارت شما ارتباط برقرار کنند. برای بسیاری از شرکت‌ها، بهترین راه برای انجام این کار از طریق یک اپلیکیشن است.

وقتی نوبت به ایجاد و استقرار اپلیکیشن‌ها می‌رسد، دو رویکرد متفاوت وجود دارد، اپلیکیشن بومی‌و اپلیکیشن وب. قبل از سرمایه گذاری کامل در ایجاد اپلیکیشن خود، باید تصمیم بگیرید که کدام نوع اپلیکیشن با بودجه، نیازها و اهداف شما مناسب تر است. این به شما کمک می‌کند تصمیم بگیرید که آیا باید به دنبال توسعه اپلیکیشن تلفن همراه یا توسعه اپلیکیشن وب باشید.

بنابراین، سوال این است که، آیا شما باید در ساخت یک اپلیکیشن تلفن همراه سرمایه گذاری کنید، یا منابع خود را باید بر روی ساخت یک اپلیکیشن وب متمرکز کنید که کاملاً پاسخگوی تلفن همراه باشد؟

آیا یک اپلیکیشن بومی همان اپلیکیشن موبایل است؟

اصطلاحات اپلیکیشن بومی‌و اپلیکیشن تلفن همراه اغلب به جای هم استفاده می‌شوند، اما در حقیقت، معنی آنها دقیقاً یکسان نیست. اپلیکیشن‌های تلفن همراه به هر اپلیکیشنی اطلاق می‌شود که می‌تواند در دستگاه همراه استفاده شود. این می‌تواند شامل یک اپلیکیشن تلفن همراه یا یک اپلیکیشن وب باشد.

اپلیکیشن‌های بومی‌اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمندی هستند که به ترتیب با ابزارهای خاص توسعه و در یک زبان اپلیکیشن نویسی خاص، مانند Swift یا Objective-C یا Java و Kotlin برای سیستم عامل‌های iOS و Android کدگذاری می‌شوند. بیشتر اپلیکیشن‌های بومی‌برای سیستم عامل خاصی مانند iOS یا Android ساخته شده اند، اگرچه بعضی از آن‌ها از فناوری‌های چند پلتفرمی‌استفاده می‌کنند و به آن‌ها امکان می‌دهد تا در سیستم عامل‌های مختلف کار کنند.

اپلیکیشن‌های بومی‌را می‌توان مستقیماً بر روی این دستگاه‌های خاص نصب کرد و کاربران اپلیکیشن معمولاً می‌توانند آن‌ها را از فروشگاه‌های اپلیکیشن مانند فروشگاه اپلیکیشن اپل و فروشگاه Google Play بارگیری کنند. انتخاب فروشگاه اپلیکیشن متناسب با محصول دیجیتال و مخاطبان هدف اصلی عامل موفقیت اپلیکیشن شماست. با این حال، به یاد داشته باشید که هیچ عاملی وجود ندارد که کیفیت نسبی فروشگاه اپلیکیشن را برای پروژه شما تعیین کند.

این واقعیت که اپلیکیشن‌های بومی‌برای استفاده خاص در سیستم عامل‌های خاص طراحی و توسعه یافته اند، منجر به عملکرد سریع و قابلیت اطمینان بالایی می‌شود، اگرچه این در نهایت به سخت افزار دستگاه مورد استفاده بستگی دارد. یک دستگاه قدرتمند یک تجربه کاربری یکپارچه را ارائه می‌دهد، در حالی که یک دستگاه نه چندان خوب ممکن است از قدرت لازم برای اجرای صحیح یک اپلیکیشن بومی‌در صورت سنگین بودن آن بی بهره باشد.

اپلیکیشن‌های بومی‌در یک دستگاه قادر به دسترسی به ویژگی‌های خاص دستگاه خاص هستند، کاری که یک اپلیکیشن وب نمی‌تواند انجام دهد. برخی از این ویژگی‌ها شامل دسترسی به عملکرد دوربین تلفن هوشمند، دفترچه آدرس آن و استفاده از اعلان‌های فشاری است. برخی از اپلیکیشن‌های بومی‌حتی کاربران را قادر می‌سازند بدون اتصال به اینترنت از اپلیکیشن استفاده کنند.

آیا یک اپلیکیشن بومی همان اپلیکیشن موبایل است؟

اپلیکیشن وب چیست؟

اپلیکیشن‌های وب به گونه ای طراحی شده اند که در هر دستگاهی که کاربر انتخاب کند از آن استفاده کند،کاملاً کاربردی و قابل دسترس هستند زیرا در مرورگر کار می‌کنند. چه در مرورگرهای موبایل یا دسک تاپ، اپلیکیشن‌های وب به صورت یکسان در هردو خوب کار می‌کنند. به عبارت دیگر، وقتی نوبت به سازگاری اپلیکیشن‌های وب می‌رسد، می‌توانید مطمئن باشید که اگر از پایه کد درست و فناوری‌های وب استفاده کنند، بر روی هر دستگاهی به راحتی اجرا می‌شوند.

بعضی اوقات تفاوت بین یک اپلیکیشن وب و یک وب سایت تلفن همراه می‌تواند کمی‌گیج کننده باشد. برای روشن شودن موضوع، یک اپلیکیشن وب در واقع وب سایتی است که به روشی روان طراحی شده است، به گونه ای که برای پاسخگویی به مشاهده در مرورگر وب دستگاه تلفن همراه مناسب است.

برخلاف اپلیکیشن‌های تلفن همراه، اپلیکیشن‌های وب نیازی به بارگیری ندارند، بنابراین کاربران می‌توانند از طریق اتصال اینترنت به آنها دسترسی داشته باشند. در بسیاری از موارد، در مقایسه با اپلیکیشن‌های بومی‌، اپلیکیشن‌های وب از لحاظ تجربه کاربری ضعیف تر اند.

اپلیکیشن‌های موبایل در مقابل اپلیکیشن‌های وب

برای جمع کردن همه موارد ذکر شده در بالا، اپلیکیشن‌های تلفن همراه بومی‌برای دستگاه‌هایی با قابلیت‌های خاص ساخته می‌شوند و در دستگاه‌های تلفن همراه مانند تلفن‌های هوشمند و رایانه‌های لوحی (تبلت) اجرا می‌شوند. اپلیکیشن‌های وب از طریق مرورگرهای وب قابل دسترسی هستند و با هر دستگاهی که کاربر دارد سازگار می‌شوند. برخلاف اپلیکیشن‌های تلفن همراه بومی‌، اپلیکیشن‌های وب بومی‌سیستم یا دستگاه خاصی نیستند و بنابراین نیازی به بارگیری یا نصب ندارند.

بهترین چیز در مورد اپلیکیشن‌های وب این است که آن‌ها به خوبی به تمام دستگاه‌هایی که برای بازکردن ان‌ها استفاده می‌شود پاسخ می‌دهند، به حدی که در بعضی مواقع می‌توانند به عنوان یک اپلیکیشن تلفن همراه عمل کنند.

تفاوت این دو نوع اپلیکیشن در این است که اپلیکیشن‌های وب برای عملکرد به یک اتصال اینترنتی فعال نیاز دارند، در حالی که اپلیکیشن‌های تلفن همراه اغلب می‌توانند در حالت آفلاین کار کنند.

اپلیکیشن‌های تلفن همراه سریعتر و کارآمدتر از اپلیکیشن‌های وب هستند، اما برای حفظ عملکرد مطلوب، کاربران باید مرتباً به روزرسانی‌ها را بارگیری کنند، در حالی که اپلیکیشن‌های وب خودشان را به روز می‌کنند.

مقایسه اپلیکیشن های وب و اپلیکیشن های موبایل

مزایا و معایب اپلیکیشن‌های موبایل و اپلیکیشن‌های وب

اکنون که درک درستی از تفاوت بین اپلیکیشن‌های تلفن همراه و اپلیکیشن‌های وب ایجاد کردیم، بیایید نگاهی به مزایا و معایب هر یک بیندازیم.

مزایای اپلیکیشن‌های تلفن همراه بومی:

  • سریعتر از اپلیکیشن‌های وب
  • می‌تواند به منابع دستگاه یا سیستم مانند دوربین یا GPS دسترسی پیدا کند
  • می‌تواند بدون اتصال به اینترنت کار کند
  • افزایش امنیت و ایمنی، زیرا اپلیکیشن‌های بومی‌باید توسط فروشگاه اپلیکیشن مربوطه تأیید شوند
  • به لطف در دسترس بودن ابزارهای توسعه دهنده، عناصر رابط و SDK، توسعه آن آسان تر است

معایب اپلیکیشن‌های تلفن همراه بومی:

  • توسعه این اپلیکیشن‌ها در مقایسه با اپلیکیشن‌های وب گران تر است
  • طراحی اپلیکیشن از ابتدا معمولاً برای سازگاری با سیستم عامل‌های مختلف مانند iOS و Android لازم است
  • نگهداری و به روزرسانی مداوم آن می‌تواند پرهزینه باشد
  • داشتن یک اپلیکیشن تلفن همراه بومی‌مورد تأیید فروشگاه اپلیکیشن دشوار است.

مزایای اپلیکیشن‌های وب:

  • عملکرد و اجرا در مرورگر انجام می‌شود، بنابراین نیازی به بارگیری یا نصب نیست
  • نگهداری آسان است، زیرا بدون توجه به سیستم عامل تلفن همراه، یک کد مشترک دارند
  • می‌توان تنظیم کرد که خودشان به روز شوند
  • ساخت آن آسان تر و سریعتر از اپلیکیشن‌های تلفن همراه است
  • تأیید فروشگاه اپلیکیشن لازم نیست، بنابراین اپلیکیشن‌های وب می‌توانند با سرعت بیشتری راه اندازی شوند

معایب اپلیکیشن‌های وب:

  • بدون اتصال به اینترنت کار نمی‌کنند
  • کندتر از اپلیکیشن‌های تلفن همراه هستند
  • کشف آن‌ها دشوار است زیرا در یک پایگاه داده خاص مانند بازار اپلیکیشن‌ها میزبانی نمی‌شوند
  • خطرات بالاتری از کیفیت پایین را به همراه دارند و امنیت آن‌ها را نمی‌توان تضمین کرد زیرا اپلیکیشن‌های وب نیازی به تأیید فروشگاه‌های اپلیکیشن ندارند

کلام آخر

اکنون باید درک اساسی از تفاوت بین اپلیکیشن‌های تلفن همراه بومی‌و اپلیکیشن‌های وب داشته باشید. اگرچه شما باید مقرون به صرفه بودن پروژه اپلیکیشن خود را در ارتباط با اهداف خود در نظر بگیرید، اما همیشه باید در نظر بگیرید که کدام یک از دو فناوری مورد بحث بیشتر با مخاطبان هدف شما سازگار است.

مانند اپلیکیشن‌های بومی‌، اپلیکیشن‌های وب نیز برای درگیر کردن کاربران باید با چالش‌هایی روبرو شوند. شناساندن و فراگیر کردن کار با یک اپلیکیشن ممکن است گاهی اوقات طاقت فرسا باشد. اگر ایده ای برای یک اپلیکیشن دارید اما مطمئن نیستید که می‌خواهید یک اپلیکیشن تلفن همراه بومی‌یا یک اپلیکیشن وب را دنبال کنید، باید با یک شرکت توسعه دهنده اپلیکیشن با تجربه تماس بگیرید.


برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button