آموزش تصویری نحوه ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل
سرچ کنسول گوگل یکی از ابزارهایی است که گوگل در اختیار سئوکاران و مدیران وب سایت ها قرار داده است. این افراد با کمک این ابزار می توانند وضعیت وب سایت های تحت مدیریت خود را از جنبه های مختلف بررسی نمایند. از این رو هر فردی که بخواهد مدیریت سایتی را به عهده بگیرد، بایستی بتواند از این ابزار به طور کامل استفاده نماید.
نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول ( آموزش تصویری)
گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهایی است که گوگل در اختیار سئوکاران و مدیران وب سایت ها قرار داده است. این افراد با کمک این ابزار می توانند وضعیت وب سایت های تحت مدیریت خود را از جنبه های مختلف بررسی نمایند. از این رو هر فردی که بخواهد مدیریت سایتی را به عهده بگیرد، بایستی بتواند از این ابزار به طور کامل استفاده نماید.
اولین گام برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
برای استفاده از ابزارهای گوگل اولین قدم داشتن اکانت گوگل یا همان Gmail است. پس اگر اکانت گوگل ندارید، باید در ابتدا یک اکانت گوگل برای خود بسازید. زیرا این اکانت مانند یک شناسه برای شما در نزد گوگل است. شما میتوانید هر تعداد سایت را که می خواهید با یک Gmail در گوگل سرچ کنسول ثبت نمایید.
ورود به سایت سرچ کنسول گوگل
برای ثبت سایت خود در ابزار گوگل سرچ کنسول، ابتدا باید وارد سایت این ابزار به آدرس https://search.google.com/search-console/about وارد شوید. هنگامی که صفحه برایتان باز شد ، طبق تصویر روی گزینه Start Now بزنید
ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
اگر تاکنون هیچ سایتی را در سایت گوگل سرچ کنسول ثبت نکرده اید صفحه زیر برایتان باز می شود.
در این صفحه می توانید به دو روش سایت خود را در این ابزار کاربردی گوگل ثبت کنید.
- URL Prefix
- Domain
هر سایتی با آدرس کامل آن که URL (Uniform Resource Locator) خوانده می شود، در گوگل شناسایی می شود. برای شناسایی سایت در گوگل سرچ کنسول نیز از همین آدرس استفاده می شود. به همین دلیل سایت با آدرس های http://www.example.ir و https://www.example.ir و example.ir متفاوت از هم شناخته می شوند.
در روش اول بایستی آدرس کامل سایتتان را از روی بخش سرچ گوگل کپی کنید . در بخش مشخص شده در کادر URL Prefix واردکنید و سپس گزینه continue را بزنید. در این روش شما بایستی سایر زیردامنه ها ویا پروتکل ها را به صورت جداگانه ثبت کنید.
در روش دوم، نیازی نیست که آدرس دقیق سایت وارد شود. شما فقط آدرس دامنه خود را به صورت example.ir در باکس مشخص شده در کادر Domain وارد می کنید. در این روش دیگر نیازی به ثبت جداگانه زیردامنه هاو یا سایر پروتکل های سایت نیست. برای ثبت سایت از این روش باید از DNS record استفاده شود.
توجه داشته باشید : که اگر قبلا یک سایت در گوگل سرچ کنسول ثبت کرده باشید و بخواهید با همان ایمیل سایت دیگری را ثبت نمایید، دیگر این صفحه برای شما باز نمی شود. و بایستی ثبت سایت را از طریق خود گوگل سرچ کنسول ، بخش Add Property انجام دهید.
تایید مالکیت
پس از ثبت آدرس سایت ، گوگل برای اینکه اطمینان حاصل کند که آدرس سایتی که ثبت نموده اید متعلق به شماست، یکی سری اطلاعات از شما برای اثبات مالکیت می خواهد. به این کار گوگل تایید مالکیت یا Verify Ownership می گویند. برای اثبات مالکیت چندین روش وجود دارد، که خود گوگل استفاده از فایل HTML را پیشنهاد می کند. اما اگر امکان دسترسی به این فایل را ندارید روش های دیگری هم هست که در زیر به توضیح تمامی این روش ها می پردازیم.
دانلود فایل HTML
اولین روشی که برای تایید مالکیت و ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول استفاده کرد، دانلود فایل HTML و قراردادن آن در پوشه public-html است. برای این کار شما باید مراحل زیر را انجام دهید.
- فایل HTML که سرچ کنسول اراده می دهد را دانلود کنید.
- وارد کنترل پنل هاست خود شوید.
- روی گزینه File Manager کلیک کنید.
- با کلیک بر روی دکمه Upload این فایل را در پنل خود آپلود نمایید.
- مجدد وارد سرچ کنسول شوید و روی دکمه Verify کلیک کنید.
استفاده از تگ HTML
اگر شما دسترسی به ویرایش تگ های HTML سایت را دارید، می توانید از این شیوه استفاده کنید. برای این کار نیز باید مسیر زیر را طی کنید.
- یک لینک در بخش shared box قرار دارد. آن را کپی نمایید.
- صفحه اصلی سایت را در ویرایشگر موردنظر خود باز کنید. بخشی که کپی نموده اید را در بخش Head صفحه اصلی سایت قرار دهید.
- با این کار یک متا تگ جدید ایجاد می شود.این تغییرات را ذخیره نمایید.
- به صفحه سرچ کنسول بازگردید و روی دکمه verify کلیک کنید.
اگر شما دسترسی به ویرایش تگ های HTML سایت را دارید، می توانید از این شیوه استفاده کنید. برای این کار نیز باید مسیر زیر را طی کنید.
- یک لینک در بخش shared box قرار دارد. آن را کپی نمایید.
- صفحه اصلی سایت را در ویرایشگر موردنظر خود باز کنید. بخشی که کپی نموده اید را در بخش Head صفحه اصلی سایت قرار دهید.
- با این کار یک متا تگ جدید ایجاد می شود.این تغییرات را ذخیره نمایید.
- به صفحه سرچ کنسول بازگردید و روی دکمه verify کلیک کنید.
استفاده از گوگل آنالیتیکس
برای استفاده از این روش باید قبلا در گوگل آنالیتیکس ثبت نام کرده باشید. اگر ثبت نام کرده اید برای استفاده از گوگل آنالیتیکس برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول تنها یک کار باید انجام دهید.
گزینه Google Analytics را انتخاب کنید و روی دکمه verify کلیک کنید.
استفاده از Google Tag Manager
این روش هم روش راحتی است برای کسانی که شرایط زیر را دارند. اگر شما
- Google Tag Manager حساب دارید.
- سطح دسترسی تان، دسترسی مدیریتی است.
کافی است گزینه Google Tag Manager را انتخاب کرده و روی دکمه verify کلیک کنید.
استفاده از Domain name provider
مراحل استفاده از این روش به شرح زیر است:
- گزینه Domain name provider را انتخاب کنید.
- TEXT که سرچ کنسول به شما می دهد را کپی کنید.
- وارد کنترل پنل هاست خود شوید.
- یک TEXT Record ثبت نمایید.
- TEXT که از گوگل سرچ کنسول کپی کرده اید را در باکس DNS Configuration قراردهید.
- مجدد به سایت سرچ کنسول گوگل وارد شوید و دکمه verify را بزنید.
استفاده از DNS record
این روش مانند روش بالا است. برای این کار باید یک DNS Record به هاستینگ خود اضافه نمایید. به این صورت که:
- TEXT Record که سرچ کنسول ارائه می دهد را کپی می کنید.
- وارد کنترل پنل هاست تان می شوید.
- متن کپی شده را در DNS Configuration هاست قرا می دهید.
- به گوگل سرچ کنسول می روید و روی دکمه verify کلیک می کنید.
این روش ممکن است نسبت به سایر روش هازمان بیشتری نیاز داشته باشد که دامنه شما را تایید کند. زیرا این روش برای ثبت سایت به روش Domain است که تمامی زیردامنه ها و پروتکل ها را هم در بر میگیرد. ممکن است نیاز باشد که یک روز صبر کنید. اما اگر تایید انجام نشد ، مجددا دوباره سعی کنید.
بعد از اینکه تایید مالکیت سایت انجام شد، می توانید به راحتی وارد سایت گوگل سرچ کنسول شوید و از خدماتی که ارائه می دهد استفاده نمایید. البته جمع آوری اطلاعات سایت شما کمی زمان بر است.به همین دلیل ممکن است شما در هر روز اطلاعات روز قبل را مشاهده نمایید.
با این توضیحات باز هم این ابزاریکی از مهمترین ابزارهای تحلیل دقیق و درست وب سایت شما است. به همین دلیل اگر قصد ایجاد رشد و ترقی در وب سایتتان را دارید، بهتر است حتما سایت تان را در این ابزار ثبت نمایید. اینگونه می توانید به روشی بهتر سایتتان را مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهید.
نظرات
0 دیدگاه