CMS اختصاصی چیست ؟ چه مزایا و معایبی دارد؟

سمانه پرهیزکار

content management systems یا سیستم مدیریت محتوا ( cms )  همانطور که از نامش پیداست برای مدیریت محتواها ساخته شده است.نرم افزارهای مدیریت محتوای بسیاری وجود دارد که قادر است درخواست ها را پوشش دهد اما در برخی از موارد لازم است که CMS اختصاصی نوشته شود. به طور مثال شرکت های بزرگ، ارگان های دولتی ، بانک ها و تجارت های تازه به یک سیستم  CMS اختصاصی احتیاج دارند. سیستم های مدیریت دانشگاه که در آن واحد درسی انتخاب می کنید یک نوع سیستم مدیریت محتوا اختصاصی محسوب می شود. سیستم بانک ها نیز کاملا اختصاصی برنامه نویسی می شوند چرا که باید از هر نظر کامل باشند. 

cms اختصاصی

cms اختصاصی چیست ؟

سیستم مدیریت محتوا نوعی سیستم تحت وب می باشد که نقش آن تولید، ویرایش و حذف صفحات وب است و برای انواع وب سایت ها کاربرد دارد. با CMS اختصاصی میتوانید امکانات درخواستی و لازم را بر روی وب سایت ایجاد کند.همچنین این امکان را به مدیران سایت می دهد که بدون داشتن علم برنامه نویسی و کدنویسی هر زمان که بخواهند مضامین وب سایت خود را عوض و آن را بروزسانی نماید. میتوانید در سی ام اس خود تصویر یا ویدئو آپلود کنید، تنظیمات وب سایت خود را تغییر دهید.
سیستم های مدیریت محتوای بسیاری وجود دارد که میتوان گفت تقریبا بسیاری از نیازها با این cms ها برطرف میشود. گاهی لازم است cms برای برخی از شرکت ها و غیره به صورت اختصاصی کدنویسی شود. هزینه نوشتن یک cms اختصاصی بسیار بالا می باشد، ممکن است از 10 میلیون تا چندین میلیارد باشد. هزینه دقیق آن بستگی به امکانات مورد نیاز دارد که بعد از نیاز سنجی مشخص خواهد شد.
در سال های اخیر cms های بسیاری معرفی شده اند که کاملا رایگان و متن باز در اختیار عموم بوده است. از معروف ترین سیستم های مدیریت محتوا میتوان به وردپرس، جوملا و دروپال اشاره کرد.  در حقیقت CMS اختصاصی که شامل پنل مدیریت و معماری دیتابیس فقط برای شما و متناسب با نیازهای وب سایت شما طراحی شده است. 

مزایای CMS اختصاصی

  • در CMS اختصاصی میتوانید امکانات تازه ای که در بقیه سیستم ها وجود ندارد را ایجاد کند. 
  • از منابع سرور میتوانید به صورت بهینه استفاده کنید. 
  • کدهای غیرضروری حذف شده و باعث افزایش سرعت سایت میشود. 

سرعت بالاتر، انعطاف بیشتر: در صورتی که همه چیز از ابتدا توسط طراح وب سایت حرفه ای و متناسب با هدف ها طراحی شود سبب می شود که کدهای اضافی در صفحات و جداول حذف شود و امکان دسترسی به اطلاعات در سریع ترین زمان ممکن وجود دارد. همچنین میتواند به انعطاف پذیری بالا و افزایش امکانات نیز کمک کند. 

امنیت بالا در CMS اختصاصی:  میتوان گفت که یکی از مهم ترین فاکتورهای CMS‌ اختصاصی امنیت بالای آن است. این امنیت به علت اختصاصی بودن کدها و عدم اطلاع بقیه از کدنویسی وب سایت می باشد.

معایب سیستم مدیریت محتوا اختصاصی

  • هزینه برنامه نویسی آن بسیار بالا می باشد.
  • هزینه پیشرفت و افزایش توانایی های نرم افزار بالا می باشد.

بخش های یک CMS اختصاصی 

در حالت کلی سیستم های مدیریت محتوا دارای دو بخش می باشند:

فرانت یا Front:  بخش همگانی وبسایت یا Front در اصل همان بخشی است که کاربر آن را می بیند.

مدیریت یا Admin: بخش مدیریت وب سایت که مدیران سایت به آن دسترسی دارند. با نوشتن نام کاربری و کلمه عبور میتوانند به آن دسترسی پیدا کنند و در آن قسمت مطالب و تنظیمات وب سایت را مدیریت نمایند. 

CMS‌ اختصاصی برای چه سایت هایی مناسب است

چه افرادی به سیستم مدیریت محتوا نیاز دارند؟

اگر وب سایتی بیش از چند صفحه داشته باشد باید توسط سیستم مدیریت محتوا سازماندهی شود. امروزه سایت ها به صورت داینامیک نوشته میشوند و بیش از 4 الی 5 صفحه دارند. یک وب سایت فروشگاهی ساده حداقل یک سیستم مدیریت محتوا باید داشته باشد تا صفحات آن مدیریت شود. راه اندازی سایت بدون سیستم مدیریت محتوا امکان پذیر نیست و همه سایت ها به یک سیستم مدیریت محتوا نیاز دارند.

CMS‌ اختصاصی برای چه سایت هایی مناسب است؟

یک سیستم مدیریت محتوا اختصاصی برای تمامی سایت ها به کار می رود، اما استفاده از آن ها برای سایت های زیر معمول تر است و معمولا پیشنهاد می شود:

طراحی فروشگاه اینترنتی

میتوان گفت استفاده از CMS‌ اختصاصی برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی بسیار بزرگ مناسب است . اگر مدیران سایتی قصد دارند به طور گسترده محصولات خود را به فروش برسانند به یک بستر اختصاصی نیاز دارند. برای یک سایت فروشگاهی بستر اختصاصی برای سایت و ارتباط آن به بخش هایی مانند انبار، تحویل و پرسنلی نیاز دارد. در این حالت استفاده از کدنویسی اختصاصی و ایجاد ارتباطی مناسب میان آنها پیشنهاد میشود. همچنین شرایط ارتقا سریع سیستم را نیز ایجاد خواهد کرد. 

طراحی سایت شرکتی

برای شرکت ها و مجموعه های صنعتی بهترین انتخاب طراحی سایت شرکتی استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس می باشد. وردپرس قادر است تمامی نیازها را برآورده کند اما طراحی یک قالب اختصاصی اگر با هزینه معقول باشد میتواند بسیار کمک کننده باشد. تصمیم گیری درباره این موضوع نیاز به بررسی بیشتر خواسته های پروژه دارد.

طراحی سایت برای سازمان های دولتی

سازمان های دولتی به یک پورتال مرکزی نیاز دارند که علاوه بر ارائه اطلاعات باید بتوانید منابع انسانی و ارتباطات داخلی خود را مدیریت کنید.بنابراین حتما پیاده سازی چنین سیستمی باید به صورت اختصاصی باشد.

طراحی سایت خبری

سئو در سایت های خبری از اهمیت بالایی برخوردار است و کلیه امکانات یک سایت خبری بر روی سیستم مدیریت محتوا وردپرس قابل پیاده سازی می باشد. شاید تصور کنید که سیستم مدیریت محتوا وردپرس توانایی میزبانی از سایت ها با محتوا و کاربر زیاد را نداشته باشند که این تصوری نادرست است. 

طراحی سایت خلاقانه

سایت های خلاقانه که ممکن است توسط استارآپ ها و با رویکردی متفاوت پیاده سازی شده است. در این سایت ها ممکن است به پیاده سازی امکانات و قابلیت هایی نیاز داشته باشیم که در سایت های دیگر وجود نداشته باشد. سایت های خلاقانه اگر سیستم مدیریت محتوایش وردپرس یا CMS اختصاصی باشد، در هر دو باید توسعه و خلاقیت وجود داشته باشد. 


برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button