تفاوت بین وردپرس و cms اختصاصی در چیست؟ مزایا و معایب هر کدام

سمانه پرهیزکار

برای مدیریت محتوا هر وب سایتی باید یک سیستم مدیریت محتوا یا cms داشته باشد. این سیستم مدیریت محتوا میتواند اختصاصی باشد یا وردپرس. cms اختصاصی به این معنا می باشد که مدیریت و معماری دیتابیس آن متناسب با نیاز وب سایتی که دارید طراحی و پیاده سازی شود. سوال اینجاست که تفاوت بین وردپرس و cms اختصاصی در چیست و کدام یک بهتر است؟

تفاوت بین وردپرس و cms اختصاصی

سیستم مدیرت محتوا (CMS) چیست؟

سیستم مدیریت محتوا یا همان content management system به نرم افزار تحت وب می گویند که امکان مدیریت محتوا در وب سایت را به سئوکاران و مدیران سایت میدهد. از انواع سیستم های مدیریت محتوا میتوان به سیستم‌های مدیریت محتوایی مانند وردپرس، دروپال، جوملا و پرستاشاپ که هر یک به نوعی CMS آماده هستند اشاره کرد. 

CMS اختصاصی

یک CMS اختصاصی یا سیستم مدیریت محتوای اختصاصی براساس نیاز و طراحی شما ساخته می شود و همانطور که از نام آن پیداست فقط برای استفاده شما به کار می رود. در صورتی که بخواهید در سیستم مدیریت محتوای خود تغییری ایجاد نمایید به راحتی انجام میشود. CMS های اختصاصی با فریم ورک هایی مانند لاراول، انگولار، ASP.NET، پایتون و غیره طراحی و اجرا میشوند. 

سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

مزایای سیستم مدیریت محتوای اختصاصی چیست؟

امنیت بالای وب سایت

میتوان گفت از مهمترین مزایای یک cms اختصاصی امنیت بالای آن می باشد و این به این علت است که تمامی کدهای سایت های اختصتصی توسط برنامه نویس نوشته شده است و فرد دیگری به آن دسترسی ندارد. 

تاثیر آن بر روی سرعت بالای وب سایت

در زمان برنامه نویسی از ایجاد فایل ها و کدهای اضافی در طراحی سایت جلوگیری خواهد شد و دسترسی به اطلاعات سریع تر انجام می گیرد. که همین امر سبب افزایش سرعت وب سایت شما میشود. 

معایب cms اختصاصی

زمان طراحی و هزینه پروژه بسیار بالاست

همانطور که واضح است طراحی یک cms اختصاصی به زمان زیادی نیاز دارد تا یک پنل مدیریتی طراحی و توسعه پیدا کند. همین زمان زیاد طبیعتا هزینه های شما را نیز افزایش خواهد داد. این امر در سایت های وردپرس وجود ندارد و زمان و هزینه زیادی برای توسعه و طراحی پنل مدیریتی نیاز نیست. 

افزایش هزینه پشتیبانی آن

برای وردپرس که توسعه دهنده و متخصصان زیادی دارد توسعه و پشتیبانی آن راحت تر و با هزینه کمتری انجام میشود. اما در صورتی که یک cms اختصاصی داشته باشید تمامی کارهای شما به آن فرد یا تیم متصل خواهد شد. همین امر سبب میشود که cms اختصاصی به هزینه بیشتری نیاز داشته باشد. 

وردپرس

مزایای وردپرس

گستردگی و در دسترس بودن

وردپرس به علت گستردگی و در دسترس بودن آن از محبوبیت بالایی برخوردار است و افراد ترجیح میدهند که وب سایت های خود را بر روی این سیستم بالا بیاورند. وجود افزونه های بسیار ، راحتی کار و آموزش های کاربردی رایگان آن از مهمترین دلایل استقبال از این سیستم مدیریت محتوا می باشد. 

بهینه سازی های موتور جست و جو و سئو

وردپرس بهینه‌سازی موتورهای جستجو را به سادگی انجام میدهد. مواردی مانند تگ‌های  H1,H2,H3، استفاده از کلمات کلیدی و غیره در سئو وردپرس قابل انجام هستند.البنه اگر cms اختصاصی به خوبی پیاده سازی شود، با حذف کد های اضافه و رعایت سایر تکنیک های سئو، تاثیر فوق العاده ای در سئو خواهد داشت.

قالب‌ ها و پلاگین‌ های رایگان 

از نقاط قوت وردپرس میتوان به تعداد پلاگین ها و قالب های رایگان زیاد آن اشاره کرد. به علت گستردگی سیستم مدیریت محتوای وردپرس این سیستم پلاگین های کاربردی و رایگان بسیاری دارد که میتوان آن را در هسته وردپرس پیدا و نصب کرد. گاهی نیز برخی از وب سایت ها قالب های خود را به صورت محدود و رایگان در اختیار مردم قرار میدهند. 

هزینه و زمان کمتر نسبت به سیستم اختصاصی

برای طراحی و اجرای سیستم های اختصاص به یک تیم ورک برای توسعه سیستم مدیریت محتوا احتیاج داریم که علاوه بر زمان زیاد به هزینه بالایی نیز در این راستا نیاز است. در سیستم مدیریت محتوای وردپرس با توجه به اینکه به صورت رایگان در اختیار عمم قرار دارد نیازی نیست که هزینه ای پرداخت شود و علت آن این است که این سیستم مدیریت محتوا به صورت رایگان عرضه میشود و از کیفیت لازم برخوردار است. 

آپدیت ها و پشتیبانی

از مزایای سیستم مدیریت محتوای وردپرس این است که تیم توسعه دهنده هر از گاهی یک بروز رسانی جدید منتشر میکند و در اختیار کاربران قرار میدهد. این بروز رسانی ها در جهت بهبود سطح امنیت، بهینه سازی محیط کاربری، افزودن ویژگی‌های جدید و غیره انجام میشود. این مورد در سیستم های اختصاصی نیز با توجه به تیم پشتیبانی وجود دارد.

معایب وردپرس

امنیت

وردپرس یک سیستم منبع باز است و هر کسی می تواند به کدهای آن دسترسی پیدا کند. منبع باز بودن این کدها علاوه بر اینکه سودمند است دارای صرفه اقتصادی می باشد و در صورتی که از آن استفاده نادرست شود آسیب جدی ای به وبسایت و کسب و کار شما وارد خواهد آمد. مزیتی که قبلا به آن اشاره کردیم یعنی قالب‌ ها و پلاگین‌ های رایگان و متنوع در وردپرس میتواند مشکلات جدی ای را برای سایت ایجاد کند. 

سرعت 

به علت اینکه وردپرس در دسترس میلیون ها نفر قرار میگیرد، امکان دسترسی به کدهای پایه‌ آن که از جنس clunky میباشند در این سیستم وجود ندارد. دسترسی نداشتن به این کدها میتواند بر روی سرعت بارگذاری و سئو تاثیر بگذارد و منجر به کندی آن شود. 

 

برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button