اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی چیست ؟ و چه مزایایی دارد؟

سمانه پرهیزکار

در پاسخ به سوال اینماد چیست؟ از شما یک سوال می‌پرسم! زمانی که کاربران وارد وب‌سایتی می‌شوند چگونه بدون شناخت قبلی، اعتماد کنند و مبلغی را برای خرید محصول یا خدمات واریز کنند؟ اگر کیفیت محصول مناسب نباشد یا اصلاً محصولی در کار نباشد چه می‌شود؟! این سوالات کاربرانی است که موقع خرید از یک وب‌سایت با آن روبرو می‌شوند. دریافت اینماد روشی است که می‌تواند تا حدی اعتماد کاربر را در این زمینه افزایش دهد. اگر می‌پرسید اینماد چیست؟ همراه ما باشید تا در این مقاله پاسخی مناسب برای سوال خود بیابید.

اینماد

چرا باید برای وب سایت خود اینماد بگیرید ؟

اگر می‌پرسید اینماد چیست؟ بهتر است بگویم اینماد (E-Namad) یا نماد اعتماد الکترونیکی یک نماد است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است، به وب‌سایتی‌هایی داده می‌شود که دارای ضوابط مشخص و از پیش تعیین شده‌ای باشند.
این لوگو فقط به وب‌سایت‌های فروشگاهی تعلق می‌گیرد. پس اگر وب‌سایت شما خبری، وبلاگی و… است به اینماد نیاز نخواهید داشت. اما اگر دارای فروش اینترنتی هستید یعنی در وب‌سایت خود درگاه پرداخت دارید این نماد برای شما مفید خواهد بود.
اینماد به گونه ای موجب جلب اعتماد کاربران میشود و در واقع وب سایتی که اینماد دارد مورد اعتماد کاربران است که میتواند رضایت کاربر را در خرید اینترنتی جلب کند و فرد به تعهدات خود عمل کند. این حالت موجب می شود که کاربر زودتر به سایت شما اعتماد کند. برای دریافت درگاه پرداخت و قرارداد بستن با اداره پست برای ارسال محصولات باید این نماد را دریافت کرده باشید. 

هدف از اعطای نماد اعتماد الکترونیکی

هدف از تدوین این سند تشریح جزئیات کلیه فرایندهای مربوط به ارزیابی کسب و کارهای اینترنتی، شاخص‌های ارزیابی و اعطای نماد اعتماد الکترونیک بر اساس شاخص‌های مذکور، به علاوه نحوه نظارت بر عملکرد و فعالیت‌های کسب و کارهای اینترنتی و رسیدگی به تخلفات آن‌ها و نیز شکایات مصرف‌کنندگان می‌باشد.

انواع لوگو اینماد

اعتمار و کیفیت سایت ها با ستاره نشان داده میشوند. تعداد ستاره بیشتر اعتماد و کیفیت و عملکرد وب سایت را میتواند نشان دهد. انواع نماد الکترونیکی :

اینماد موقت

 این نماد برای سرعت بخشیدن به فرآیند اخذ نماد به سایت‌ های فروشگاهی با حداقل معیارهای موجود داده می‌شود.

اینماد دائم یک ستاره

بعد از گرفتن نماد موقت، فروشگاه برای دریافت نماد دائم بررسی خواهد شد.

اینماد دائم دو ستاره

مراحل دریافت نماد دائم دو ستاره از جهت معیارهای ارزیابی کاملاً مشابه نماد دائم یک ستاره می باشند اما فرقی که با نماد یک ستاره دارد این است که برای دریافت نشان دو ستاره باید گواهی امنیت SSL داشته باشید.

شرایط و چک لیست الزامات نماد اعتماد الکترونیک

حالا که متوجه شدیم اینماد چیست؟ و چرا باید این نماد را بگیریم باید بدانید که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک باید چند شرط زیر برای وب‌سایت شما برقرار باشد:

فروشگاهی بودن محصول

باید حداقل یک محصول در وب‌سایت داشته باشید که امکان خرید آنلاین برای آن وجود داشته باشد. یعنی مراحل مشاهده‌ی محصول، انتخاب و خرید از طریق وب‌سایت شما انجام شود.

درج اطلاعات محصول

اطلاعات کاملی از محصول در وب‌سایت شما درج شده باشد. برای مثال نام محصول، قیمت قابل پرداخت و…

صاحب امتیاز دامنه

در دریافت اینماد برای متقاضیان حقیقی باید درخواست نماد توسط صاحب امتیاز دامنه ارسال شود. این شخص باید ۱۸ سال تمام باشد. در متقاضیان حقوقی، نام دامنه باید به نام شرکت یا یکی از اعضای هیئت مدیره باشد.

چرا باید برای وب‌سایتمان اینماد بگیریم

چرا باید برای وب‌سایتمان اینماد بگیریم؟

مهمترین مزیتی که این نماد دارد، جلب اعتماد کاربر است. در واقع وب‌سایتی که دارای اینماد است متعهد است که رضایت کاربر را در خرید اینترنتی جلب نماید و به تعهدات خود عمل کند. این موضوع باعث می‌شود کاربر زودتر به وب‌سایت شما اعتماد نماید.
همچنین برای دریافت درگاه مستقیم بانکی، قرار بستن با اداره پست برای ارسال محصولات هم شما باید این نماد را دریافت کرده باشید.

سختی‌های دریافت اینماد؟! از شایعه تا واقعیت‌ها

چند وقت پیش موقع جستجو در گوگل با وب‌سایتی آشنا شدم که برای دریافت اینماد یک دوره‌ی آموزشی با هزینه‌ی نسبتاً زیاد برگزار کرده بود! واقعیت این است که برای گرفتن این نماد شما مراحل پیچیده‌ای پیش رو ندارید. با مطالعه‌ی همین مقاله می‌توانید به راحتی این نماد را دریافت کنید.

نکات دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

  • امکان کلیک بر روی نماد اعتماد الکترونیک وجود داشته باشد.
  • با عرض تاسف بعضی از طراحی سایت‌ها صرفاً از علامت نماد اعتماد الکترونیک بهره می‌برند و این نماد حالتی تزیینی و فریبکارانه برای آن‌ها دارد (که بنا به ضوابط در صورتی که این نحوه گذاشتن نماد در سایتی دیده شود مورد پیگرد قانونی خواهد بود) دقت کنید که این وقتی بر روی این نماد قرار می‌گیرید قابلیت کلیک شدن را داشته باشد و بعد از کلیک بر روی آن بایست بتوانید داخل سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیک بشوید که با آدرس اینترنتی http: //www. enamad. ir شناخته می‌شود و می‌توانید در این سایت سایت‌های با مجوز رسمی این مرکز را ببینید.
  • همواره پیش از پرداخت نشانی اینترنتی بالای صفحه سایت را بررسی نمایید. این آدرس اینترنتی بایست به بانک مربوط تعلق داشته باشد و به صورت دقیق همان نشانی اینترنتی بانک در آنجا نوشته شده باشد.
  • در صفحه پرداخت که برایتان گشوده می‌شود قبل از هرکاری و پیش از داخل شدن داده‌ها کد کپچا را رفرش و لود دوباره نمایید. (کدی که به منظور معلوم شدن هویت شما بوده و از ورود ربات‌ها جلوگیری می‌کند و بایست مطابق با آنچه در کادر آمده نوشته شود) غالباً در صفحه‌های تقلبی این کدها قابلیت رفرش را ندارند.

شرایط تمدید مدت اعتبار نماد اعتماد الکترونیکی

مدت زمان اعتبار نماد اعتماد یک ساله بوده و در پایان این مدت در صورت احراز مجدد صلاحیت متقاضی اعتبار آن تمدید می‌گردد. متقاضی می‌ب‍اید در فاصله زمانی ۳‍ هفته مانده به انقضای اعتبار نماد اعتماد، نسبت به ارائه درخواست تمدید نماد کسب و کار خود اقدام نماید.
طبق مصوبه 288 کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات که در تاریخ 5/12/1397 به تصویب رسیده است اعتبار نماد به دو سال افزایش یافته و هزینه 175هزار تومان.

تعهدات دارنده نماد اعتماد الکترونیکی

دارنده نماد اعتماد الکترونیکی موظف است:

  • تمامی تعهدهای مندرج در این دستورالعمل و پیوست‌های آن و همچنین مفاد متن تعهدنامه‌ای که هنگام صدور نماد اعتماد به صورت رسمی از ایشان اخذ شده‌است را در تمام مدت فعالیت و اعتبار نماد اعتماد الکترونیکی به‌طور کامل و دقیق رعایت نمایند.
  • هرگونه تغییر در کسب و کار در خصوص شاخص‌های اعطای نماد اعتماد را در اسرع وقت به مرکز اعلام نمایند.
  • تجهیزهای استاندارد مورد تأیید مرکز را به کار گیرد.
  • به مکاتبات –اعم از الکترونیکی و فیزیکی-و اخطارهای صادره از سوی مرکز و دستگاه‌های نظارتی، حداکثر طی دو روز کاری پاسخ دهد.
  • اطلاع‌ها، گزارش‌ها و کلیه مستندهای درخواستی مرکز و دستگاه‌های نظارتی را در مدت زمان ابلاغ شده ارائه نماید.
  • در زمان تعلیق نماد اعتماد از قبول تعهدات جدید خودداری نموده و مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی و با هماهنگی مرکز، صرفاً به ارائه تعهدات قبلی عمل نماید. در غیر اینصورت، نماد اعتماد وی ابطال خواهد شد.
  • احکام صادره از سوی کمیته نظارتی را به صورت کامل و دقیق اجرا نماید.
  • کلیه شرایط لازم جهت ورود بازرسان به کلیه اماکن و محل‌های فعالیت و دسترسی به تجهیزهای مرتبط با موضوع فعالیت را بنا به تشخیص مرکز، جهت انجام وظایف نظارتی برای مرکز فراهم آورد.
  • شخص حقوقی دارنده نماد اعتماد موظف است قبل ازهر گونه تغییر در اساسنامه، امور مربوط به مدیریت، نام و نشان، موضوع و محل فعالیت خود را به اطلاع مرکز رسانیده و تائیدیه لازم را دریافت نماید، در غیر اینصورت نماد اعتماد شرکت توسط مرکز به مدت دو ماه تعلیق، و در صورت استمرار، نماد اعتماد ابطال خواهد شد.
  • چنانچه کسب و کار اینترنتی دارنده نماد اعتماد پس از اخذ نماد اعتماد، به مدت سه ماه بدون داشتن عذر قابل قبول، تعطیل یا هیچ گونه فعالیتی نداشته باشد پس از دو تذکر به فاصله روز توسط مرکز، نماد اعتماد وی ابطال خواهد شد.
  • چنانچه در اشخاص حقوقی، دارنده نماد اعتماد یا مدیرعامل محجور شود یا فوت نماید، هیئت مدیره موظف است مراتب را تا ۱۵ روز به صورت کتبی به مرکز اعلام، و تا یک ماه نسبت به جایگزینی مدیر عامل واجد شرایط اقدام نماید. در غیر اینصورت نماد اعتماد به مدت دو ماه تعلیق می‌شود و اگر در مدت یاد شده شرایط مورد نظر را فراهم ننماید، نماد اعتماد شرکت ابطال خواهد شد.
  • چنانچه شخص حقیقی دارنده نماد اعتماد قصد واگذاری کسب و کار به غیر را داشته باشد، موظف است مراتب را تا ۴۸ ساعت به صورت کتبی به مرکز اعلام نماید و تا یک ماه نسبت به معرفی مالک جدید کسب و کار اقدام و موافقت مرکز را اخذ نماید. در این مدت نماد اعتماد تعلیق می‌شود و درغیراینصورت، نماد اعتماد الکترونیکی ابطال خواهد شد.

مراحل دریافت و ثبت اینماد

ثبت نام در سامانه اینماد

ابتدا باید وارد صفحه‌ ثبت نام به نشانی https://reg.enamad.ir/Panel شده و سپس بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک کنید تا فرم ثبت نام را مشاهده نمایید. در صورتی که شرکت شما ثبت شده باشد می توانید شخص حقوقی را انتخاب کنید، در غیر اینصورت می توانید شخص حقیقی را انتخاب نمایید. 
سپس اطلاعات شخصی خود را وارد کنید و برای ورود خود یک شناسه کاربری و رمز عبور تعیین نمایید. این شناسه و رمز را برای ورود به سامانه یاداشت کنید.
بعد از انجام فعالیت بالا دو شرط سفارش گیری آنلاین و دریافت هزینه را فعال کنید و سپس تایید را بزنید.
سپس یک ایمیل فعال سازی برای شما ارسال می‌شود، بعد از چک کردن ایمیل باید روی لینک فعال سازی خود کلیک کنید. اکنون شناسه کاربری شما تایید شده است. سپس می‌توانید با نام کاربری و رمز عبوری که انتخاب کرده‌ بودید وارد پنل کاربری خود شوید.
در ادامه در قسمت راست بر روی گزینه تکمیل اطلاعات و تکمیل فرم اطلاعات بزنید. در این فرم اطلاعات هویتی، محل سکونت و اطلاعات تماس از شما گرفته میشود که بعد از تکمیل آن از منوی سمت راست بر روی گزینه تکمیل اطلاعات که بزنید باید مدارک مورد نیاز را نیز بارگذاری کنید. در میان این مدارک مورد بارگذاری تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه اجباری می باشد. 
بعد از اتمام مراحل باید وارد زیر منوی احراز اطلاعات شده، که در این مرحله برای تایید تلفن همراه کد خواسته شده را باید به شماره‌ خواسته شده SMS کنید. البیته باید این کار را با همان شماره همراه که در ابتدا مرحله 2 در فرم اطلاعات وارد کردید یکی باشد. برای احراز تلفن نیز باید با شماره خواسته شده تماس بگیرید. 10 دقیقه که بگذرد این بخش برای شما سبز شده و احراز هویت شما گزارش داده خواهد شد. 
در ادامه باید وارد منوی کسب و کار شوید و اطلاعات کسب و کار خود را عینا و با دقت وارد کنید. در بخش اعتبار سنجی نیز باید آدرس محل کسب و کار ( یا زندگی خود: در صورت نبودن آدرس برای کسب و کار ) را از سامانه شهروند رهگیری کنید.
سپس بر روی دکمه نارنجی کلیک و وارد سامانه‌ شهروند شوید و آدرس دقیق خود را وارد نمایید. بعد از پرداخت مبلغی به صفحه‌ اینماد بروید و کد 10 رقمی رهگیری آدرس را وارد کنید. پست بسته ای را برای شما ارسال می کند تا از صحت آدرس اطمینان حاصل شود. 
در انتها وارد مدیریت کسب و کار شده و سپس تک تک گزینه ها را پر کنید. بعد از اتمام و تکمیل فرم‌های بخش لیست خدمات و مجوزها، تکمیل فرم نظر سنجی، احراز اطلاعات کسب‌ و کار گزینه‌ ارسال پرونده برای بررسی کاشناس نیز باز می‌شود.
باید بر روی این دکمه کلیک نمایید. در این مرحله بهتر است وارد گزینه‌ چک لیست شده و تمام موارد خواسته شده را در وب‌سایت خود پیاده سازی کنید.
برای مثال در وب سایت خود یک برگه ایجاد نمایید که دارای راه‌های ارتباطی بوده و نام این صفحه را باید درج شکایات بگذارید.
بعد از تایید و ارسال چک لیست به کارشناس باید منتظر بررسی‌های کارشناس بمانید و این بررسی عموما در کمتر از 3 روز انجام میشود. اگر کارشناس تایید کند ، گزینه تعهد نامه ظاهر میشود و بعد از تعهد و پرداخت مبلغی می توانید کد و لوگوی اینماد را بگیرید. 

آیا تغییر دامنه یا انتقال اینماد امکان پذیر است؟

جواب این سوال خیر است. امکان تغییر نام دامنه یا انتقال آن وجود ندارد. اما میتوانید در یک اکانت چندین وبسایت را داشته باشید و اما باید دوباره مراحل دریافت اینماد را برای دامنه جدید طی کنید.

آیا شکایت در سایت اینماد امکان پذیر است؟

فرایند رسیدگی و پاسخگویی به شکایات از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) و به صورت غیرحضوری انجام می‏گیرد. به این ترتیب که متقاضی با مراجعه به این سامانه به آدرس enamad.ir، وارد بخش ورود به سامانه ثبت شکایات شده و با وارد کردن اطلاعات (نام و نام خانوادگی، شماره موبایل، آدرس ایمیل، شناسه کاربری، رمز عبور و تکرار رمز عبور) حساب کاربری خود را ایجاد می‌نماید و پس از آن می‌تواند با ورود به کارتابل خود و با وارد نمودن اطلاعات (دامنه متشاکی، شماره فاکتور یا کد رهگیری خرید، نوع شکایت و توضیحات مربوط به شکایت) اقدام به ثبت شکایت نماید.


برچسب ها:

    نظرات


    0 دیدگاه
    instagram logo call button